UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İŞTE CORONAVİRÜS SÜRECİNDE EN ÇOK SATILAN ÜRÜNLER!

Coronavirüs salgını sonrası sokağa çıkma kısıtlamalarının gelmesinin ardından marketlerde satılan bazı ürünlerde adeta talep patlaması yaşandı. Gıdadan kişisel bakıma kadar birçok grupta ürünler yok sattı. Süreç boyunca en çok satılan ürünler de belli oldu.

İŞTE CORONAVİRÜS SÜRECİNDE EN ÇOK SATILAN ÜRÜNLER!

Coronavirüs sebebiyle sokağa çıkma kısıtlamaları perakende sektörüne olan ilgiyi artırmaya başladı. Evde kalınacak olunması nedeniyle vatandaşlar gıda stoklaması yaptı. Gıda dışında kişisel hijyen, tıraş aletleri, saç boyaları ve televizyona da yoğun ilgi gerçekleşti.

İlk başlarda makarnaya olan talep arttı, ardından da un ve mayalar yoğun şekilde tüketilmeye başlandı. Hürriyet'in haberine göre Türkiye'de gıda stoklarının yeterince fazla olması nedeniyle gıda maddelerini bulmakta herhangi bir sıkıntı yaşanmadı ancak bu durum tek başına yeterli olmuyor. Sebze, meyve dışındaki ürünlerin ambalaja sahip olması ve ambalaj sektörünün üretime yetişememesi tedarik sorunları yaratabiliyor.

Bazı ürün gruplarında da tedarik problemleri ortaya çıkabiliyor. Bunların en başında maya geliyor. Evde kalınan süre içinde yeni deneyimler yaşamak isteyenlerin ekmek yapma çabası nedeniyle marketler yaş maya bulmakta sorun yaşıyor.

Gıda dışında diğer ürün grupları da Coronavirüs sürecinden olumlu etkilendi. Okulların kapanmasıyla birlikte evinde tek televizyonu olanlar çocuklarının eğitimi için ikinci televizyonu alırken, kişisel bakım ekipmanları satışları da artışa geçti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCORONAVİRÜS