UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANKARA – İZMİR İŞİNDE İSTANBUL-MERSİN SKANDALLARIN İÇİNDE!

Skandallar konusunda Mersin, İstanbul’la yarışıyor! Mersin Belediyesi’nden adrese teslim ihale! Danışmanın eşine ihale verdiler! Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den adrese teslim ihale.

ANKARA – İZMİR İŞİNDE İSTANBUL-MERSİN SKANDALLARIN İÇİNDE!

Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı'nın 'Mimari Danışmanlık Hizmeti' ihalesini belediye çalışanı ve aynı zamanda MKL Mimarlık ve Ticaret Limited Şirketi Müdürü Mine Liman'a verdi. Mine Liman, Başkan Vahap Seçer'in MESKİ'deki danışmanı Ertan Liman'ın da eşi…

Sabah-Güney’in haberine göre, Göreve geldiği bir yıl süre içerisinde bürokratları insafsız atamalarla yerinden uzaklaştıran ve kalifiye elemanları performans düşüklüğü gibi bahanelerle işten çıkaran Başkan Seçer'in bu adrese teslim ihalesi Mersin'de tepki ile karşılandı.

Başkan Seçer, Mimari Danışmanlık Hizmeti ihalesini neden 21 F yani acil ihtiyaçlar için açılan ihaleler sırasında aldı.

Bu maddeden açılan ihaleler genellikle belediyenin çok acil ihtiyaçlarını karşılamak için yapılıyor. Örneğin belediyede akaryakıt bitmiştir, acil ihtiyaç duyulduğu için bu maddeden hızlı bir şekilde alınabiliyor. Mersinli şimdi soruyor; Mimari Danışmanlık Hizmetinin ne aciliyeti vardı da hızlı bir şeklide ihale edildi?

Böyle olunca ihaleye kimse katılamadı. 181.500.00 TL bedelle açılan teklif 176.000.00 TL teklif eden Mine Liman'ın şirketine neden verildi? Aciliyeti olmayan bir ihalenin pazarlık usulü ile yapılmaması gerekiyordu.

Genel ihale yapılsa isteyen herkes katılırdı. Mersin şimdi bu ihaleyi konuşuyor. Başkan Vahap Seçer'e de tepki gösteriyor.

Bir gün İstanbul patlıyor, bir gün Mersin… Ankara ile İzmir’se işine gücüne bakıyor, skandal olaylar yaşanmıyor. İstanbul ve Mersin Belediyeleri arasındaki “skandal yarışı”nı bakalım kim kazanacak?

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13