UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONA'YA YAKALANAN BİR DOKTORUN DAHA TEN RENGİ DEĞİŞTİ!

Coronavirüs'e yakalanan ve 2 ay tedavinin ardından hastalığı yenen Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in ten renginin değiştiği görüldü. Uzmanlar, söz konusu doktorların ten renginin değişmesini, virüsün karaciğerde hasar oluşturmasına bağladı…

CORONA'YA YAKALANAN BİR DOKTORUN DAHA TEN RENGİ DEĞİŞTİ!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 170 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Corona’virüsün ortaya çıktığı Vuhan’da, corona virüslü hastaları tedavi eden Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in büyük değişime uğradığına ilişkin haber geldi.

Söz konusu iki doktorun 18 Ocak’ta Coronavirüs’e yakalandığı ve iki ay süren yoğun tedavinin ardından iyileştiği belirtilirken, Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in ​daha sonra ten renklerinin değiştiği gözlemlendi.

Çinli uzmanlar iki doktordaki ten rengi değişimini virüsün karaciğere hasar vermesine bağlıyor.

"Karaciğerim tedavi sırasında hasar aldı"

Virüse yakalanan ve daha sonra tedavi edilen Dr. Hu Weifeng, yaşadığı değişimi Çin medyasına anlattı. Dr. Hu Weifeng yaptığı açıklamada, “Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kabuslar görüyordum” ifadelerini kullandı.

Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Song Jianxin, doktorların organlarının, tedavileri sırasında hasar gördüğünü söyledi. Karaciğerlerinde depolanması gereken demirin, organlar düzgün çalışmadığı için kan damarlarına dolduğunu ifade etti. Bu sebeple, ten renginde değişmenin gözlemlendiği belirtildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcoronavirüs