UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN: TÜRKİYE SAĞLIK HİZMETLERİNDE BİR DESTAN YAZMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabının açılışı ve yerli solunum cihazı teslim törenine katıldı. "Şehir hastaneleri benim rüyamdır. Tüm şehirlerimizde bunu yapacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin ikinci etabının 20 Mayıs'ta açılacağını duyurdu.

ERDOĞAN: TÜRKİYE SAĞLIK HİZMETLERİNDE BİR DESTAN YAZMIŞTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabının açılışı ve yerli solunum cihazı teslim törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Şu anda da milletime sesleniyorum. Aziz milletim sevgili İstanbullular… Başakşehir Şehir Hastanemizin hizmete giren ilk etabının hayırlı olmasını diliyorum.

Malum burası yap işlet devret anlayışı ile yapıldı. Onun için Rönesans ve ortağına da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Dünyanın Coronavirüs salgını ile adeta kavrulduğu bir günde bu açılışı yapmamız çok önemlidir. İnsanların hastane koridorlarında evlerinde öldüğü bir dönemde elimizdeki bu kıymeti iyi bilmeliyiz. Türkiye bu sürece oldukça avantajlı girmiştir.

Kendi kendimize yetmenin hatta dostlarımıza yardım etmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Uluslararası kuruluşların anlamını yitirdiği bir dönemde Türkiye kendi ayakları üzerinde durarak gücünü göstermiştir.

Bugün ilk etabı hizmete açılan hastanemizin tam kapasiteyle 20 Mayıs'ta hizmete açılacak.

Şehir hastaneleri benim rüyamdır dedim. Tüm şehirlerimizde bunu yapacağız.

Bir şeyi daha burada hatırlatmam lazım Yeşilköy’de ve Sancaktepe’de aynı zamanda hava ulaşımı da olacak şekilde önlemimizi aldık. Sadece bugüne değil 10 yıl sonrasına da cevap verecek bir yatırımı yapıyoruz.

Türkiye’nin sağlık harcamalarına ayırdığı bütçe 190 milyar liraya ulaştı. Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır. Aynı başarıya her alanda rastlamak mümkündür. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak evlatlarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak istiyoruz.

Coronavirüs salgını sonrası yeniden kurulacak dünya düzeninde ülkemizi hak ettiği yere ulaştırmak için hep birlikte daha çok çalışacağız.

Cumhur ittifakı bunun için var. Cumhur ittifakı ile beraber inşallah yeni dönemde yeni hizmetlerle ülkemizi hep bir adım daha yükseğe çıkaracağız.

Şimdi de yeni ufuklara yeni heyecanları kucaklayarak yol alacağız.  Dünya ventilatör noktasında sıkıntılar yaşıyor ama biz bu süreci başarılı bir şekilde atlattık.

5 BİNİ ÜRETMEZLERSE HESABINI SORARIZ

Az önce takdimi yapılan 115 ventilatör dışarıdan ithal edilerek geldi. Ama şu anda yerli ve milli olmak üzere 100 adet ventilatörü ekranda gördüğünüz bu kadro üretmiş durumda. Tabi ayda 5 bini üretmezlerse bilmeleriz gerekir ki hesabını sorarız. Dünyaya örnek olacağız. Şu anda Başakşehir şehir hastanemizin 115 ventilatörü geldi 100 de bugün teslimatı yapıldı. Başakşehir şehir hastanemizin böyle bir sıkıntısı yok.

Yeşikköy’de ve Sancaktepe’de devreye girecek hastanelerimiz için de böyle bir sıkıntımız yok.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERerdoğan