UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTANBUL'A YENİ ŞEHİR HASTANESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan brifing aldı.

İSTANBUL'A YENİ ŞEHİR HASTANESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabının açılışı ve yerli solunum cihazı teslim törenine katılıyor. Törende Sağlık Bakanı Fahrettin Kocave Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a brifing verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Milletime sesleniyorum. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Hizmete giren ilk etabının ülkemize, milletimize, İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Temelini attığımız günden bu yana 'Başaramayacaklar' diyenler çıktı ama hamdolsun Türk müteahhitler ve yabancı ortak ile başardık. İlk etabını bugün açıyoruz. İkinci etabını da Mayıs ayının 20'sinde açacağız. Gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde elimizdekinin kıymetini iyi bilmeliyiz.

'HASTANE BÜTÜNÜYLE 15 MAYIS'TA FAALİYETE GEÇECEKTİR'

Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları:

3 ana bloktan oluşan Başakşehir Şehir Hastanemiz 8 branş hastanesini içinde barındırmaktadır. Hastanemiz bütünüyle 15 Mayıs'ta hizmet verecektir. Bugün itibarıyla bin 35 nitelikli yatağı daha sağlık sistemimize katıyoruz.

Hastane en gelişmiş görüntüleme araçları ile donatılmıştır. Tamamı hizmete girdiğinde Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır.

Başakşehir'in ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi'ni de devreye aldığımızda, İstanbul'un iki yakasında iki büyük sağlık üssümüz olacak. İstanbulumuz, iki yakadaki şehir hastanelerimizle birlikte sağlık altyapısı bakımından da dünyanın en başta gelen şehri olacaktır

Kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yataklı servislerini hizmete alıyoruz, şimdilik bu bölümleri pandemi hastanesi olarak kullanacağız.

Sterilizasyon bizim için son derece önemli 3 ayrı blokta yaklaşık 5 bin metrekare alanda kuruldu. Tüm süreç modern cihazlarla donatıldı. Acil laboratuarımız hastanenin tam olarak devreye girmesi ile hizmete girecek. Bu dönemde bizim için önemli olan kan ürünleri 7/24 hazırlanabilmektedir.

İyileşmiş olan hastadan plazmasını alıp tedavi amaçlı kullanmak amacıyla alt yapıya sahiptir. Şu an pandemi amaçlı kullanabileceğimiz için gerekli altyapıyı tamamladık.

YERLİ ÜRETİM VENTİLATÖRLER AÇILIŞTA TANITILDI

Yerli ve milli ventilatörümüz bugün itibarıyla üretilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir. Yerli ve milli ventilatörler de 100 adet üretildi. Şu an 100 adet. Biz toplamda mayıs ayı itibarıyla 5 bine kadar üretilmesini planladık. Baykar, Arçelik, Aselsan ve Biyosis tarafından üretildi.

'TÜRKİYE AYAKLARININ ÜSTÜNDE DİMDİK DURUYOR'

Bakan Varank'ın açıklamaları:

Sağlık alanındaki dev yatırımların Türkiye'yi nasıl güçlü kıldığını bugün çok daha iyi anlıyoruz. Türkiye ayaklarının üstünde dimdik duruyor. Bu süreçte büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımıza bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazlarının da ilk teslimatını bugün gerçekleştiriyoruz.

Ben şu an burada bulunan mühendizlerimiz nezdinde bu işte emeği geçen herkese, özellikle Baykar, Arçelik, Aselsan ve Biyosis firmalarına şükranlarımı sunuyorum. Cihazlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN