UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD'DE KARANTİNA PROTESTOLARI BÜYÜYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs salgınından en fazla yara alan ülkelerin başında yer alan ABD'de sıcak saatler yaşanıyor. Bazı eyaletlerde salgınla mücadele için getirilen kısıtlamaların kaldırılması için ''evde kal'' talimatlarına rağmen protesto gösterileri düzenlendi. Özellikle Trump'ın Twitter'daki desteği sonrası protesto için sokaklara çıkanların sayısında büyük artış gözlemlendi.

ABD'DE KARANTİNA PROTESTOLARI BÜYÜYOR

Texas'taki protestoların ardından, Colorado, Montano, Arizona'nın da aralarında bulunduğu Trump destekçilerinin çoğunlukta olduğu eyaletlerde, göstericiler Coronavirüs salgını için alınan önlem ve kısıtlamaların kaldırılması için maskeleri ve silahları ile sokaklara çıktı.

MASKE TAKILMADI... SOSYAL MESAFE KURALLARI YOK

'Evde kal' talimatlarına rağmen Trump'ın Twitter üzerinden desteği sonrası daha da kalabalıklaşan göstericilerin çoğunun maske takmaması ve sosyal mesafe kurallarına uymaması dikkati çekti.

Salgın kapsamında getirilen kısıtlamaların ne zaman gevşetilebileceği tartışmalarının sürdüğü ABD'de, Trump, önlemlerin en kısa sürede hafifletilmesini, iş yerlerinin açılmasını ve ekonominin canlanmasını istiyor.

Ancak pek çok eyaletin valisi de süreç hafifleyene kadar bunun yanlış olacağını savunuyor.

TRUMP'IN DESTEK VEREN PAYLAŞIMI

Trump'ın kısıtlamaların kaldırılması konusunda valiler ile sık sık görüştüğünü ve önlemlerin aşamalı, güvenli bir şekilde gevşetilmesi gerektiğini söylemesine rağmen, Twitter'da protestoculara destek veren paylaşımı ve bazı eyaletlerin kısıtlamalar konusunda ileri gittiği açıklaması eleştirilere neden oldu.

ABD, salgının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke konumunda bulunuyor.

ABD'DE SON DURUM

John Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, ülkede Coronavirüs tespit edilenlerin sayısı 759 bin 118'e ulaşırken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 40 bin 665'e çıktı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs