UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

JAPONYA'DAN CORONA'YLA MÜCADELEDE YENİ HAMLE

Coronavirüs vakalarında artış beklenen Japonya'da hükümet, ülke genelindeki 210 bin otel odasını hafif semptomlu hastaların bakımı için ayırdı.

JAPONYA'DAN CORONA'YLA MÜCADELEDE YENİ HAMLE

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ve küresel bir kriz halini alan Coronavirüs pandemisi nedeniyle OHAL ilan edilen Japonya'da hükümet harekete geçti.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura yaptığı açıklamada, ülke genelindeki 210 bin otel odasının hafif semptomlu Coronavirüs hastalarının bakımı için ayrıldığını açıkladı. Ayrıca, hiç belirti göstermeyen hastaların da söz konusu odalarda izole edilebileceğini belirten Nishimura, an itibariyle 6 bin oda için otellerle sözleşme imzalandığı bilgisini paylaştı. Hastanelerde baş gösteren koruyucu ekipman yetersizliğine de değinen Nishimura, şirketlerden temin edilen 120 bin maskenin sağlık personeline ulaştırılacağını bildirdi.

İlk olarak başkent Tokyo'da hayata geçirilen uygulama kapsamında yaklaşık bin otel odasının zayıf semptomlu hastalara tahsis edileceği duyurulmuştu. Uygulamanın amacının hastanelerdeki yataklı hasta kapasitesini semptomları ağır seyreden kişiler için güvence altına alınması olduğu açıklanmıştı. Yaklaşık 2 hafta önce Tokyo'daki hafif semptomlu hastaların otellere sevki başlanmıştı.

Şu ana kadar 712'si karantina gemisi Diamond Princess'in yolcu ve mürettebatından olmak üzere 11 bin 522 Coronavirüs vakasının tespit edildiği Japonya'da 251 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERjaponya  corona  coronavirüs