UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İŞTE VİRÜSÜ YAYAN HAYVAN

Önceki çalışmalar, virüsün pangolinler tarafından insanlara geçtiğini öne sürerken, Kanadalı bir ekibin yaptığı araştırmanın sonuçları son dakika haberiyle duyuruldu ve dünyayı sarstı.

İŞTE VİRÜSÜ YAYAN HAYVAN

Tarihin en kötü salgınlarından biri olan corona virüs salgını ile ilgili ortaya atılan bu iddia, gündeme bomba gibi düştü. Bilim adamları, corona virüsün insanlara nasıl yayıldığını çözmek için bitmey bilmeyen araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Salgın ilk ortaya çıktığından beri, virüsün bir "ara hayvan" yoluyla insanlara geçmeden önce yarasalardan kaynaklandığına inanılıyor.

Önceki çalışmalar bu hayvanın bir pangolin olduğunu öne sürse de, Kanadalı bilim adamlarından oluşan ekip, virüsü insanlara geçirmekten farklı bir hayvanın sorumlu olduğunu iddia ediyor.

Ottawa Üniversitesi'nden araştırmacılar, corona virüsün aslında köpekler tarafından insanlara yayıldığını iddia ediyorlar.

Ottawa Üniversitesi'nden Profesör Xuhua Xia, "Corona virüsün ilk olarak yarasalardan kaynaklandığını ve yarasa eti yiyen sokak köpeklerine yayıldığına dair" bir iddia ortaya attı.

Ottawa Üniversitesi'nde biyolog olan Profesör Xia, kaleme aldığı makalede, "Gözlemlerimiz, başlangıç ve aktarım için yeni bir hipotez oluşmasını sağladı." ifadelerini kullandı.

"Covid-19'un atası ve en yakın akrabası olan bir yarasa corona virüsü, köpeklerin bağırsağını enfekte etti, büyük olasılıkla virüsün hızlı bir evrimine ve insanlara sıçramasına neden oldu.

"Bu, Covid-19 ile mücadelede vahşi köpeklerde SARS benzeri corona virüslerin izlenmesinin önemini gösteriyor."

Pangolinlerin daha önce salgında anahtar rolü oynadığı ve yarasadan sonra virüsün insana geçmesine yol açan ara hayvan olduğuna inanılıyordu.

Ancak Covid-19 mutasyonlarının karmaşık bir analizi, onları 'insan rezervuarı' olarak olarak görülmekten uzaklaştırdı.

Bilim adamları, Covid-19'un yarasalardan kaynaklandığına neredeyse kesin gözüyle bakıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs