UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

97 YAŞINDAKİ KADIN CORONA’YI YENDİ

Brezilya’da 97 yaşındaki Gina Dal Colleto, 1 Nisan'da kaldırıldığı hastaneden dün sağlığına kavuşarak ayrıldı. Coronavirüs’ünü yenen kadın hastaneden ayrılırken alkış ve tezahürat sesleri yükseldi.

97 YAŞINDAKİ KADIN  CORONA’YI YENDİ

Corona’da vaka sayısı 1.8 milyonu geçerken Brezilya'dan sevindirici bir haber geldi. Brezilya'da 97 yaşındaki bir kadın Coronavirüs’ünü yendi.

Gina Dal Colleto, isimli kadın Brezilya'da Coronavirüs’ünü yenen en yaşlı kişi unvanına sahip olurken, Sao Paulo'da bulunan Vila Nova Star Hastanesi'nden taburcu edildi. Colleto, 1 Nisan'da Coronavirüs’ü semptomları göstermesinin ardından hastanede tedavi altına alınarak, yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Doktorlar, Colleto'nun iyileşmesinin beklenmedik bir durum olduğunu aktarırken, diğer hastalar için bir umut olduğunu dile getirdiler. Brezilya'da toplam Coronavirüs’ü vaka sayısı 22 bin 169’a çıktı.

Tekerlekli sandalye ile hastaneden çıkarılan kadın ile ilgili yapılan açıklamada, “Bir yüzyıllık yaşamı boyunca Gina çok aktif bir hayata sahip oldu. Günlük aktivite rutininde -yürümek, alışverişe çıkmak ve yemek yapmak var. 6 torunu ve bu torunlarından da 5 çocuğu var. Hastanede tedavi olurken Dal Colelto’ya oksijen tedavisi yapıldı ve yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs