UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASLA SİRKEYLE TEMİZLEMEYİN

Sirke, çoğu kişinin mutfaktaki kir ve lekeler ile savaşmak için sık sık tercih ettiği malzemelerden biridir. Ancak sirkeyi, temizlik rutinimizin büyük bir parçası haline getirirken unutmamız gereken bir nokta onun güçlü bir asit olduğu. Güçlü asidik özelliği ile bilinen sirke; tüm yüzey ve malzemeler için uygun değildir. İşte temizlik yaparken asla sirke kullanmamanız gereken 5 şey...

ASLA SİRKEYLE TEMİZLEMEYİN

Temizleme cephanemizde sirke bulundurmanın birçok gerekli sebebi var. Ucuz ve elimizin altındaki bu malzeme, yüzeylerde gösterdiği etkilerle harikalar yaratabilir. Ancak sirke oldukça asidiktir, bu da bazı malzemelere büyük ölçüde zarar verebileceği anlamına gelir.

Taş yüzeyler

Sirkenin yüksek asidikli yapısı granit ve mermer gibi malzemelerden yapılmış yüzeylerde taşı aşındırarak asla silemeyeceğiniz izler bırakırabilir.

Dökme demir tavalar

Sirke, dökme demir malzeme ile reaksiyona girerek paslanmaya neden olabilir. Bu yüzden dökme demir tavalarınızı sadece su ve yumuşak formüllü bir sabun ile yıkayın.

Alüminyumdan yapılmış her şey

Dökme demire benzer şekilde, sirke alüminyum ile reaksiyona girebilir. Bu da hem sağlık sorunlarına hem de araçların zedelenmesine yol açar.

Parke zeminler

Parke zeminler, diğer yüzeylere göre biraz daha ince yapıdadır. Çoğu döşeme üreticisi parkelerinizi temizlemek için sirke kullanmamanızı öneriyor. Çünkü güçlü asit yüzeye zarar vererek zamanla donuklaşmasına sebep olabilir.

Telefonunuz veya tabletiniz

Telefon ya da tablet ekranlarınız; sirke ile zarar görebilecek parmak izine dayanıklı bir kaplamaya sahiptir. Bu neden ile elektronik cihazlarınızın temizliğini sirke yerine, suyla nemlendirilmiş mikrofiber bir bez ile yapmak en iyi seçenektir

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsirke  coronavirüs  temizlik