UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EVDE VERİMLİ ZAMAN GEÇİRMENİZİ SAĞLAYACAK ÖNERİLER

Corona salgını nedeniyle birçoğumuz eve kapanmış durumda. Peki evde geçirdiğimiz süreyi nasıl daha verimli değerlendirebiliriz? İşte öneriler…

EVDE VERİMLİ ZAMAN GEÇİRMENİZİ SAĞLAYACAK ÖNERİLER

Dolaplarda değişim zamanı

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte dolaplarımızda da ciddi bir değişim zamanı! Hazır evdeyken kışlıklarınızı kaldırıp yerlerine baharlık kıyafetlerinizi koyabilirsiniz. Hatta yeterince zamanınız varken hepsini tek tek deneyip giyemediklerinizi bir kenara ayırabilir, sezona uygun kombinlerinizi tamamlayabilmek için eksik olan parçaları listeyebilirsiniz. Böylelikle ihtiyacınıza uygun bir alışveriş yapabilirsiniz.

Kişisel bakım ihmale gelmez

Evde olduğunuz için yoğun makyajlar yapmıyor ve bu yüzden de cilt bakımını gerekli bulmuyor olabilirsiniz. Oysaki sağlıklı ve genç bir görünüm için cilt bakımını asla ihmal etmemek gerekiyor. Üstelik mevsim geçişinde olduğumuz şu günlerde, cildinizi yaza hazırlamak için en doğru zamanlarda olduğumuzu da söylemek mümkün.

Şimdi hobi zamanı…

Uzun zamandır okumak isteyip bir türlü okumadığınız kitaplar için harika bir fırsat diyebiliriz. Üstelik kitap okumak, gündemin stresinden uzaklaşmanızı sağlayacağı gibi zihninizde yeni fikirlerin doğmasına da yardımcı olacaktır. Unutmayın; her yeni bir kitap yeni bir bakış açısı!

Hareket şart!

Gündelik yaşam içerisinde sürekli bir hareket halindeydiniz fakat ev ortamında bu tempoyu sağlamak pek mümkün değil. Uzmanlar bu yüzden evlerimizde her gün düzenli olarak egzersiz yapmamızı öneriyorlar. Daha önce hiç spor yapmamış ya da uzun zamandır yapmıyor olabilirsiniz. Belki de bu süreç, sporu yaşamınıza dahil etmeniz için ideal bir başlangıç olabilir.

Evinizi yeniden dekore etmek için iyi fırsat

Hayat telaşında evinizi ihmal etmiş olabilirsiniz; ama eminiz şimdilerde evde gözünüze batan ya da eksik gelen şeyler vardır. Değişiklik her zaman iyidir ve bunun için öyle büyük bütçelere de gerek yoktur her zaman. Evinizde yapacağınız ufak ekleme çıkarmalarla ev dekorasyonunuzu zenginleştirebilirsiniz

Her şeyden önce evde temizlik zamanı

Saydığımız tüm bu öneriler, eminiz ki sizlere “evde olmak güzel” hissi verecektir. Ama tüm bu aktivileri yapmadan veya yaptıktan sonra dikkat etmemiz gereken çok önemli bir husus var: o da tabii ki temizlik! Hijyen kurallarına her zamankinden çok dikkat etmemiz gereken bu süreçte; bilinçli davranmak ve temizlik malzemeleri alırken de seçici olmak gerekiyor.

Market alışverişini dert etmeyin!

Kendimizi mümkün olduğunca izole ettiğimiz şu günlerde temel ihtiyaçlarınız için markete gitmek ya da markette zaman geçirmek sizi endişelendiriyor olabilir. Peki, marketin size gelmesine ne dersiniz? Online market alışverişiyle dilediğiniz her ürün hijyenik koşullarda paketlenerek kapınıza kadar gelir. Böylelikle dışarı çıkmak zorunda kalmazsınız. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona