UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“CORONA İÇİN 2-3 HAFTALIK MALZEME KALDI”

Yaklaşık 1.3 milyar nüfusa sahip Afrika kıtası da corona virüse karşı mücadele veriyor. Afrika'da Covid-19 salgınına karşı mücadeleyi yürüten Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Direktörü Dr. John Nkengasong, kıtanın sadece 2-3 haftalık malzeme stoğu kaldığını açıkladı. Bunun yanı sıra kıtadaki bir başka ülke olan Nijerya'da hızla yayılan koleraya karşı mücadele veriliyor.

“CORONA İÇİN 2-3 HAFTALIK MALZEME KALDI”

Birleşmiş Milletlerin (BM) çıkardığı "Africa Renewal" dergisinin sorularını yanıtlayan Nkengasong, dünyada sağlık malzemeleri ve koruyucu ekipmanlara erişimde yaşanan zorluklara dikkati çekti.

"Covid-19, Afrika’da başlamadığı için şanslıydık" ifadesini kullanan Nkengasong, hastalığın yayılması safhasında çok sayıda sağlık çalışanını eğitme fırsatı bulduklarını belirtti.

'Afrika'da bu ürünleri üretemiyoruz'

Sağlık malzemelerinin temininde ciddi zorluklar yaşandığına işaret ederek New York’taki solunum cihazı ve tıbbi malzeme kıtlığını örnek veren Nkengasong, "Afrika’da biz bu ürünleri üretmiyoruz, ithal ediyoruz ama şu anda dünya ürettiğinden daha fazlasını tüketiyorken bizim bu ürünleri elde etmemiz zorlaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Nkengasong; Çin, Etiyopya ve Dünya Sağlık Örgütünün ortaklığında 1 milyon test, 6 milyon maske ve 60 bin koruyucu elbisenin kıta ülkelerine dağıtıldığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Mevcut stok bize 2-3 haftalık zaman kazandırdı ama önümüzdeki haftalarda bizim Afrikalılar olarak kendi stokumuza sahip olmaya ihtiyacımız var."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERafrika  coronavirüs