UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AMERİKA'DA BİR GÜNDE BİN 343 KİŞİ ÖLDÜ

Amerika Birleşik Devletleri’nde virüse yakalananların sayısı 370 bine, ölenlerin sayısı ise 11 bine yükseldi. Almanya'da ise vaka sayısı 3 bin 800 artarak 100 bine yaklaştı.

AMERİKA'DA BİR GÜNDE BİN 343 KİŞİ ÖLDÜ

ABD'de bir günde bin 343 kişi yaşamını yitirdi

ABD’de koronavirüs nedeniyle Pazartesi günü bin 343 kişi yaşamını yitirdi. Johns Hopkins Üniversitesi, ülkede Pazar günü ölenlerin sayısının ise bin 200 olduğunu duyurdu. ABD’de böylece şimdiye dek Covid-19’dan ölenlerin sayısı 11 bine yükselmiş oldu. Üniversite 330 milyon nüfuslu ABD’de virüse yakalananların sayısının ise 370 bine ulaştığını açıkladı. ABD bu rakamla dünya genelinde en fazla salgın vakasının olduğu ülke.

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, Almanya'daki koronavirüs vaka sayısının 3 bin 800 daha artarak, yaklaşık 100 bin kişiye ulaştığını bildirdi. Virüse yakalanan 33 bin kişinin ise yeniden sağlığına kavuştuğunu duyuran Wieler, bunun sevindirici bir rakam olduğunu ancak ölüm vakalarının azalarak da olsa devam edeceğini ifade etti. Salgının özellikle huzur ve bakım evlerinde kalanlar arasında etkili olduğunu vurgulayan enstitü başkanı, şu ana dek ülke çapında hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının 80 olduğu bilgisini aktardı.

Fransa'nın başkenti Paris'in dünyaca ünlü Champs-Elysees Bulvarı'nda, salgına karşı alınan önlemler nedeniyle trafik yok denecek kadar az

Fransa'nın başkenti Paris'in dünyaca ünlü Champs-Elysees Bulvarı'nda, salgına karşı alınan önlemler nedeniyle trafik yok denecek kadar az

Fransa'da koronavirüsün daha fazla insana bulaşmasını engellemek için getirilen kısıtlamarın kapsamı genişletildi. Buna göre başkent Paris'te insanların evlerinin önü ya da parklarda gündüz vakti egzersiz yapmaları yasaklandı. Açık havada spor, saat 19.00'dan 10.00'a kadar yapılabilecek. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo uygulamanın Çarşamba gününden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. Paris'te park ve bahçeler yaklaşık üç hafta önce kapatılmış, buralarda toplanılması, oturulması ve spor yapılması yasaklanmıştı. Yeni uygulamalar kapmasında ülke genelinde koşu gibi bireysel sporlar kişilerin evlerine en fazla bir kilometre mesafede yapılabilecek.

Almanya'da, koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçebilmek için ülke genelindeki laboratuvarlarda yaklaşık bir milyon 250 bin koronavirüs testinin yapıldığı bildirildi. Tıbbi laboratuvarlar birliği ALM'den yapılan açıklamada Mart ayı başından itibaren yapılan koronavüs testlerinden 95 bin 353'ünün 5 Nisan itibarıyla pozitif olarak sonuçlandığı bildirildi. ALM Başkanı Michael Müller, Robert Koch Enstitüsü'nden yapılan açıklamalarda belirtilen verilerin yüzde 85 ila yüzde 80'inin kendi üyeleri olan laboratuvarlar tarafından derlenen bilgilere dayandığını ifade etti. ALM'den yapılan açıklamada birliğe 900 hekim, 500 tabiat bilimci, 200 laboratuvar ve tıp alanında çalışan yaklaşık 25 bin kişi üye. Almanya ABD'den sonra en fazla koronavirüs testi yapan ülke.

İspanya'da 24 saat içerisinde hayatlarını kaybedenlerin sayılarında beş günlük bir aradan sonra yeniden artış kaydedildi. İspanya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde 743 kişinin daha Covid-19 hastalığı nedeniyle öldüğü belirtildi. Böylece ülkede bugüne kadar koronavirüs salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 13 bin 798'e çıktı. Pazartesi günü yapılan açıklamada 637 ölüm vakası bildirilmişti. İspanya'da toplam vaka sayısı 140 bin 510. 

İran'da da koronavirüs vakalarında artış kaydedliliyor. Ülkede son 24 saat içinde 133 kişinin daha salgın nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. İran'da şimdiye kadar 3 bin 872 kişi koronavirüs nedeniyle öldü. 62 bin 589 vakadan dört bin kadarının durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Japonya'da koronavirüs enfeksiyonlarındaki yoğun artış nedeniyle aralarında başkent Tokyo'nun da bulunduğu 7 vilayette acil durum ilan edildi. Başbakan Şinzo Abe Salı günü yaptığı açıklamada, ülkede pandemiyle ilgili mevcut durumun "insanların yaşamlarını ve ekonomisini ciddi şekilde etkileyebileceğini" söyledi. Bu yüzden önlem almaya karar verdiklerini dile getiren Abe, acil durum uygumalarının başlangıçta bir ay boyunca geçerli olacağını vurguladı. Acil durum ilan edilen vilayetlerin valilerine sokağa çıkma kısıtlamaları getirme, dükkan ve işletmeleri kapatma, belirli alanları veya binaları tıbbi amaçlar için kullanma yetkisi verildi.

Fransa'da koronavirüs nedeniyle sezonluk yabancı tarım işçileri gelemeyince hükümetin çağrısı üzerine 200 binden fazla işsiz Fransız gönüllü olarak hasat toplamak için başvurdu. Tarım Bakanı Didier Guillaume Salı günü France 2 adlı televizyon kanalında yaptğı açıklamada, hükümetin çağrısının karşılık bulması nedeniyle Fransa'nın kendi kaynaklarıyla mevsimlik işçi sıkıntısını aşacağını söyledi. Fransa'ya hasat zamanı özellikle çilek, kuşkonmaz ve domates toplamak üzere  İspanya, Portekiz, Fas ve Polonya gibi ülkelerden yaklaşık 200 bin mevsimlik işçi geliyordu. Mevsimlik işçiler hasat sonrası ülkelerine dönüyordu.

Danimarka'da koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan anaokulları ve ilkokullar 15 Nisan'da yeniden açılıyor. Danimarka Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, anaokulu ve ilkokulların açılmasının, önlemlerin esnetilmesinin en büyük aşaması olduğu belirtildi. Ancak hükümet vatandaşlara çağrı yaparak, sosyal yaşamdaki bir dizi kısıtlamanın aylarca sürebileceği uyarısında bulundu.

Çekya hükümeti de epideminin etkisini azaltmak amacıyla getirilen bazı kısıtlamaları kademeli olarak kaldırmaya başladı. Ülkede bisiklet tamirhaneleri ve yapı marketleri kapılarını yeniden açtı. Yakın temas gerektirmeyen golf ve tenis gibi sportif faaliyetler de yapılabilecek.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz restoranların önemli bir kısmının 14 Nisan'dan itibaren faaliyetlerine devam edeceklerini açıklamıştı. Ancak Avusturya'da sokağa çıkış kısıtlamalarına Nisan ayının sonuna kadar devam edilecek. Okullar ise Mayıs ortasına kadar kapalı kalacak.

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinin çıkış noktası olarak bilinen Çin'in Vuhan kentinde 23 Ocak'tan bu yana uygulanan kısıtlamalar yarından itibaren kademeli olarak kaldırılıyor. Salgının ortaya çıkmasından sonra giriş ve çıkışların yasaklandığı kentte halk yarından itibaren şehir dışına çıkabilecek. Çin'de koronavirüs salgınının en fazla etkilediği kent olan Vuhan, ülkede en fazla can kaybının tespit edildiği merkez olarak da kayıtlara geçti. Çin makamları Vuhan'da geçtiğimiz 14 günde sadece iki kişide koronavirüs görüldüğünü açıkladılar. Çin, epimediyi büyük ölçüde kontrol altına aldığını açıklamıştı.

Yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Bu sabah itibarıyla dünya genelinde vaka sayısı bir milyon 348 bin olarak belirlendi. 74 bin kişi yaşamını yitirdi, 277 bin kişi virüsü yendi. Vaka sayıları ABD'de 368 bin 196,  İngiltere'de 52 bin 279, Almanya'da 103 bin 375, Türkiye'de ise 30 bin 217.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona  uçankuştv  abd