UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KARTONDAN TABUT YAPMAK ZORUNDA KALDILAR

Coronavirüs nedeniyle dünya kabusu yaşıyor. Toplam ölüm sayısı 70 bini aşarken. Ekvador'un Guayaquil şehrinde morglarda yer kalmadı. Tabut bulma sıkıntısı yaşayan Ekvadorlular, kartondan tabut yapmak zorunda kaldı.

KARTONDAN TABUT  YAPMAK ZORUNDA  KALDILAR

Ekvador'un Guayaquil şehrinde korku filmini aratmayacak görüntüler yaşanıyor. Birçoğu Covid-19 kurbanı olmak üzere ölenlerin cenazeleri plastikle sarılarak sokaklara bırakıldı.

BELEDİYE BAŞKANI DA KORONAYA YAKALANDI

Kendisinin de Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve tedavi gördüğünü belirten Guayaquil Belediye Başkanı Cynthia Viteri, hükûmetten evlerde ve sokaklarda bekleyen cesetlerin çıkarılması için çağrıda bulundu.

3 BAKAN İSTİFA ETTİ

Şehirde bir sağlık görevlisi olan Pedro Zavala da hastanelerde hiçbir şeyin kalmadığına dikkati çekerek "İnsanlar oksijen tankları, gaz maskeleri, fan ya da yüz maskeleri arıyor" dedi. Tabutların yetersiz kalması üzerine halka karton kutular dağıtıldı.

Yaşanan skandalların ardından üç bakan istifa etti. Öte yandan hükûmet, görüntülerin internette yayılmasının ardından bölgeye "Ortak Görev Gücü" gönderme kararı aldı.

Ortak Görev Gücü Sözcüsü Jorge Wanted, son üç günde sokaklardan ve evlerden 150 cesedin çıkarıldığını açıkladı. Nüfusu 17 milyona yaklaşan Ekvador'da 3 bin 368 kişide Covid-19 tespit edilmişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs