UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNGİLTERE BAŞBAKANI BORIS JOHNSON YOĞUN BAKIMA ALINDI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yoğun bakıma alındı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI BORIS JOHNSON YOĞUN BAKIMA ALINDI

Yeni tip Corona virüs tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yoğun bakıma alındı. Konuyla ilgili açıklama Başbakanlık sözcüsünden geldi: “Öğlen saatlerinden itibaren Başbakan Boris Johnson'un durumu ağırlaşınca yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Vücudu kendi başına nefes alışverişini yapamadığı takdirde Başbakan entübe edilecek."

Başbakan Johnson'un görevini yürütememesi üzerine vekalet Dışişleri Bakanı Dominic Raab'a verildi.

27 MART'TA TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI

Ateş ve öksürük belirtileri gösteren Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan testi pozitif çıkmıştı.

O tarihten beri kendisini izole eden 55 yaşındaki Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayımladığı videoda, "Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor." demişti.

Johnson'ın bu videosuyla 2 Nisan akşamı sağlık çalışanlarını alkışlaması sırasında çekilen görüntüsünde, hastalığın üzerinde yol açtığı etki dikkati çekmişti.

BBC Bilim ve Sağlık Muhabiri James Gallagher, Johnson'ın bilincinin açık olduğunu ve solunum cihazına bağlı olmadığını belirtiyor.

BBC Politika Muhabiri Chris Mason ise Johnson'a yoğun bakıma girmeden önce oksijen verildiğini söylüyor.27 Mart'ta Corona virüse yakalanan ve ateşinin düşmemesi nedeniyle dün hastaneye kaldırılan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 6 Nisan günü öğlen saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "rutin testler için hastaneye gittiğini ve kendisini iyi hissettiğini" yazmıştı.

İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick COVID-19 nedeniyle dün gece hastaneye kaldırılan Başbakan Boris Johnson'ın hastanede birkaç gün daha kalmasının ihtimal dışı olmadığını, ancak "kısa süre sonra" başbakanlık ofisine dönmesini beklediklerini belirtmişti.

BBC Politika Editörü Laura Kuenssberg, Başbakan Johnson'ın Dışişleri Bakanı Dominic Raab'dan yerine vekalet etmesini istediğini aktarıyor.

Raab, Johnson'ın Pazar akşamı hastaneye kaldırılması üzerine Pazartesi sabahki kabine toplantısına da başkanlık yapmıştı.

Raab: Johnson'ın koronavirüse karşı planını uygulamaya devam edeceğiz

Johnson'ın yoğun bakıma kaldırılması konusunda bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Raab hükümetin, Johnson'ın koronavirüsü yenme planını uygulamaya devam edeceğini söyledi.

Raab, "Başbakan güvenilir ellerde ve onun gösterdiği doğrultuda ilerlemeye odaklanacağız" dedi.

27 Mart'ta, 55 yaşındaki Boris Johnson'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı. Johnson o günden beri tedavi görüyor.

Çoğu kişide belirtiler 10 gün içinde geçse de Johnson'ın belirtileri kötüleşti.

İngiltere'de ana muhalefetin yeni lideri Keir Starmer, Başbakan Boris Johnson'ın yoğun bakıma alınmasıyla ilgili Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı.

Cumartesi günü İşçi Partisi liderliğine seçilen Starmer, "Korkunç derecede üzücü bir haber. Bu son derece zor dönemde bütün ülkenin iyi dilekleri, Başbakan ve ailesiyle" dedi.

Yoğun bakım, Johnson'ın sağlık durumu hakkında en net gösterge

BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher

Yoğun bakımlarda doktorlar en kötü durumdaki hastalarla ilgilenirler. Yani Johnson'ın yoğun bakıma kaldırılması, ne kadar hasta olduğu konusunda en net gösterge.

Durumuna dair tüm detayları bilmiyoruz fakat bize bilincinin açık olduğu ve solunum cihazına bağlandığı söylendi.

Yoğun bakımdaki her hasta solunum cihazına ihtiyaç duymuyor. Fakat üçte ikisi ilk 24 saat içinde bir süreliğine ihtiyaç duyuyor.

Bu ciğerlere saldıran, zatürre ve solunum zorluğuna yol açan bir hastalık. Covid-19 hastalarının bedenleri, kana yeterli miktarda oksijen geçirerek organlara ihtiyaç duydukları oksijeni ulaştırmakta zorlanıyor.

Covid-19'un henüz bir ilacı yok fakat deneysel aşamada olan çok sayıda ilaç adayı var.

Johnson'ın tedavisi, bedeni virüsle savaşırken organlarına yeterli miktarda oksijen gidip gitmeyeceğine bağlı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun bakıma kaldırılması sonrası dünyadan geçmiş olsun mesajları paylaşıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron, Twitter hesabından yayınladığı mesajda "Bu zor günde Boris Johnson'a, ailesine ve İngiliz halkının yanındayım. Bu zor durumdan umarım hızla çıkar" dedi.

İzlanda Başbakanı Katrin Jakobsdottir de gün içinde Johnson'a "hızlı bir iyileşme süreci" dilemişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, dualarının Johnson ve ailesi ile olduğunu söyleyen bir mesaj paylaştı. 

Londra Belediye Başkanı Sadıq Khan da Twitter hesabından, Başbakan'ın hızlı iyileşmesi için dua ettiğini açıkladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona  uçankuştv