UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Gece yarısından itibaren 65 yaş üstü yasağını 20 yaş altı için de getiriyoruz." dedi.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.  Batı ülkelerinin sağlık sistemlerinin  kapsayıcı olmamasından dolayı yetersiz kaldıkları çok açıktır. Türkiye en başından itibaren elindeki veriler kapsamında tedbirlerini almıştır. Hastalığın il defa görülmesinin ardından da ülke genelinde tedavi başarılı şekilde yürütülüyor.

Maske test kit temizlik malzemeleri başta olmak üzere salgınla mücadelede temel araçları kendimiz üretiyor olmamız bizi dışa bağımlılıktan kurtarmıştır.

Türkiye küresel salgına ve onunla başlayan krize en hazırlıklı ülkelerden biridir. Tek yapmamız gereken birliğimize sıkı sıkıya sahip çıkarak salgın tehlikesine kadar kurallara harfiyen uymaktır. 

Cumhurbaşkanlığı olarak biz de kurumlarımızla birlikte tüm gelişmeleri göz ününde bulundurarak kararlarımız alıyoruz.

Sayıca azda olsa sosyal izolasyon mesafe temizlik gibi temel kurallar uymayanlar var. Bunun için gönüllü olarak uygulanması gereken kuralları zorunlu hale dönüştürmemiz gerekiyor.

Salgınla mücadele çerçevesinde attığımız adımlara yenilerin ekliyoruz.

Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehirimiz ile akciğer rahatsızlıkların sık görüldüğü Zonguldak ilimiz araç giriş çıkışlarını kapatıyoruz.

Gece yarısından itibaren 65 yaş üstü yasağını 20 yaş altı için de getiriyoruz. 

Yarından itibaren pazar yerleri  ve marketler gibi toplu şekilde bulunan her yerde maske takması zorunlu olacaktır. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır. Milletime güveniyorum, bu içi boş bir söz değil. Attığımız her adımda bu güvenin tezahürlerini görüyoruz. Kurallara ne kadar iyi riayet edersek salgının seyrini o derece kontrol altına alır, tehdidi ortadan kaldırabiliriz. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak. En az üç adım adım emsafe kuralına uymayana ceza verilecek.

Her ne kadar CHP Genel Başkanı başta olmak üzere kimi kesimler bu kampanyayı itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da görüldüğü gibi milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir. Ülkemizde hayatı ne zaman normale döndürebileceğimiz 83 milyon olarak bizlerin elindedir.

Kampanyanın 3. gününde yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir.


Videoyu izlemek için tıklayınız!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13