UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYA BUNU KONUŞUYOR! FBI'IN GİZLİ BELGELERİ ORTAYA ÇIKTI!

Tüm dünya birlik olup Coronavirüs ile savaşmaya devam ediyor. Dünya genelinde ölü sayısı 40 bini aşarken, her gün yeni bir bilgi daha ortaya çıkıyor. Trump'ın Coronavirüs’ü 'Çin virüsü' olarak tanımlaması büyük tepki çekmişti. Ancak bir yıl önce yazılan ve yeni ortaya çıkan FBI raporu ise tüm görüşleri değiştirebilir! İşte detaylar...

DÜNYA BUNU  KONUŞUYOR! FBI'IN GİZLİ  BELGELERİ  ORTAYA ÇIKTI!

Coronavirüs dünyayı dize getirmeye devam ediyor. Dünya üzerinde virüsün bulaştığı kişi sayısı 860 bini geçmek üzere. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 42 bin 300'ü aşmış durumda.

Coronavirüs’le ilgili cevap bulamayan sorular ise dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Çin, Coronavirüs salgınının politize edilmesini eleştirirken ortaya çıkan bir belge dünya gündemine oturdu. ABD havaalanında SARS ve MERS virüslerinin yanı sıra ölümcül E Coli virüsünün de bulunduğu bavuluyla bir adam durdurulmuştu.

Kimi bilim adamları aksini söylese de Coronavirüs’ü salgınının rakip güçleri zayıflatmak için kasıtlı olarak tasarlandığını ileri süren söylentiler ortaya atılmaya devam ediyor.

Bazı kesimler tarafından bu ithimal neredeyse imkansız olarak görülse de, ortaya çıkan yeni kanıtlar aslında o kadar da düşük bir ihtimal olmadığını ortaya çıkardı.

Dünyanın en ölümcül salgınlarına sebep olan virüslerden bazılarının örneklerini taşıyan bir bilim adamının nasıl yakalandığına dair rahatsız edici deliller ortaya çıktı.

2018'in sonunda, Çin'de ilk Coronavirüs’ü vakalarının patlak vermesinden tam on iki ay önce, SARS ve MERS virüslerinin örneklerini taşıyan Çinli bir bilim adamı ABD gümrük memurları tarafından yakalandı.

Kısa süre önce, olayla ilgili tutulmuş olan bir FBI raporu yayınlandı. Raporda şu ifadelere yer verilmişti:

“Yapılan inceleme sonrasında ele geçirilen küçük ilaç şişelerinin içerisinde bulunan materyallerin Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu hastalıklarına yol açan maddeler olabileceğine inanılmasına yol açtı.”

Olayda ele geçirilen üçüncü bir şişenin içerisinde ise potansiyel olarak ölümcül bir gıda zehirlenmesi böceği E Coli suşu içerdiği bildirildi.

Belgelenmemiş olan bu sevkiyat, ABD'li bilim adamları tarafından ciddi bir tehlike olarak görüldü.

Yahoo News tarafından yayınlanan raporda, “Kitle İmha Silahları Müdürlüğü, kişisel taşınan ve / veya kontrol edilen bagajlarında kayıt dışı ve belgesiz biyolojik materyalleri Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıyan yabancı bilimsel araştırmacıları biyogüvenlik riski olarak değerlendiriyor” ifadeleri kullanıldı.

FBI olayla ilgili ayrıntılı yorum yapmayı veya Çinli bilim insanının kimliğini deşifre etmeyi reddetti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nde Trump yönetimi için Çin uzmanı olan Emekli Hava Kuvvetleri Tuğgeneral Robert Spalding, bunun gibi düzinelerce vaka olabileceğini söylüyor.

Tuğgeneral Robert Spalding, genellikle kuryenin de ne taşıdıklarını bilmeyebileceğini vurguluyor.

Tuğgeneral Spalding, bu gibi gönderilerile ilgili, “Bazıları ABD'nin tespit ve müdahale etme yeteneğini test etmek için kasıtlı olabilir” ifadelerini kullandı ve ekledi: “Diğerleri ise fırsatçı davranmaya çalışanlar olabilir.”

Rutgers Üniversitesi'nde kimyasal biyoloji profesörü olan Richard Ebright, Covid-19 salgınının kasten ortaya çıkarılmış olduğuna dair hiçbir kanıt olmamakla birlikte, bir laboratuvar kazası olması olasılığının göz ardı edilemeyeceğini söylüyor.

“Bu virüsün insan topluluğuna, saha araştırması yapan bir laboratuvar çalışanının yanlışlıkla enfeksiyon bulaştırması veya bir laboratuvardaki numuneyi araştıran bir laboratuvar çalışanının hatası nedeniyle bulaşma olasılığı” olduğunu söyledi.

Çin Dış İlişkiler Konseyi'nde kıdemli bir uzman olan Yanzhong Huang, Çin’in biyogüvenlik düzenlemelerinin derinden kusurlu olduğunu kabul etti.

Yanzhong Huang, “Bu nedenle [Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping] Şubat ayında biyogüvenlik ve biyogüvenlik mevzuatını güçlendirmekten bahsetti” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs