UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇELİK'TEN YARDIM KOLİSİ TARTIŞMALARINA TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Virüs salgınıyla uğraşırken siyasi hastalık üretmeye ara vermeyenler olması üzücüdür." dedi.

ÇELİK'TEN YARDIM KOLİSİ TARTIŞMALARINA TEPKİ

Çelik, Yardım kolilerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu ile bayrağımızı görmemekte ısrar etmek, siyasi hastalık üretmeye ara vermemenin neticesidir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yardım kolisi tartışmalarına sert tepki gösterdi.

İşte Ömer Çelik'in açıklamaları:

KİMSE SINIRLARINI KAPATARAK KORUNAMAZ

Dünya çapında tehdit oluşturan corona virüs salgınıyla mücadele ederken en önemli cevaplar tedbirlere uymakla ve dayanışma yoluyla verilir. Ülkelerin kendi içindeki dayanışması kadar dünya çapında bir dayanışma da çok önemlidir.

Bir kere daha görüldü ki, dünyanın herhangi bir yerinde çıkan salgından kimse sınırlarını kapatarak korunamaz. Zengin ülke, fakir ülke meselesi değil mesele, tüm dünya aynı cevabı verebilecek kapasitede olmalıdır. Bu da ancak dayanışma yoluyla olur.

ULUSLARARASI MÜCADELEYE DE KATKIDA BULUNUYORUZ

O nedenle ulusal tedbirleri almak kadar uluslararası dayanışmanın parçası olmak da önemlidir. Uluslararası dayanışmanın parçası olmadan bir ülkenin kendi vatandaşlarını koruma tedbirleri de eksik kalır.

Çünkü salgın her yere ulaşıyor. Uluslararası dayanışmanın parçası olmak insanlığın mücadelesine destek olmak olduğu kadar kendi ulusal mücadelemizi de güçlendirir. Kendi tedbirlerimizi alıp, uluslararası mücadeleye de katkıda bulunuyoruz.

İtalya ve İspanya'ya ülkemizin gönderdiği yardımların üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı" yazmasını bazı siyasiler eleştiriyor. Cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğini bu siyasiler bilmiyor olamazlar. Bilmiyorlarsa durumları vahimdir.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERömer çelik