UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YUNAN'A CEVAP SAHADA VERİLECEK

Bütün dünya Coronavirüsle mücadeleyle ilgilenirken bu durumu fırsat bilen Yunanistan, Doğu Akdeniz'de yeni girişimlerde bulundu. Türkiye'nin Libya ile imzaladığı deniz yetki alanı anlaşmasını yok saymaya çalışan Yunanistan, Avrupa Birliği'ne kendi çizdiği deniz yetki alanı haritasını gönderince Ankara da karşı harekete geçti.

YUNAN'A CEVAP  SAHADA VERİLECEK

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Doğu Akdeniz'de hidrokarbon aranacak yeni koordinatları belirleyerek Yunanistan'a cevabı sahada verecek. Bu kapsamda yılın ikinci yarısında Fatih, Karadeniz'de, yeni sondaj gemisi Kanuni ise Doğu Akdeniz'de hidrokarbon aramaya başlayacak.

Bu kapsamda Yavuz sondaj gemisi mevcutta Kıbrıs adasının güney kısmında sondaj faaliyetlerini sürdürürken Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin sismik arama gemileri de aralıksız olarak arama faaliyetlerini sürdürüyor.

PERSONEL KARANTİNADA

Öte yandan, Türkiye, bölgedeki sismik arama ve sondaj gemilerinde Coronavirüse karşı da tüm tedbirlerini aldı. Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmasını tamamlayarak Mersin Taşucu'na geçen Fatih'teki personel gemiden indirilerek 14 gün boyunca gözetim altında tutulacakları otellere yerleştirildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs  türkiye  yunanistan