UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇİN'DE HAYVAN PAZARLARI YENİDEN AÇILDI

Dünyayı dize getiren corona virüsünün bulaştığı kişi sayısı 786 bini aşarken, dün ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Corona virüsünün sıfır noktası kabul edilen hayvan pazarlarının yeniden açıldığı söylentisi tüm dünyada büyük panik yarattı. Çin Büyükelçiliği haberle ilgili açıklama yaparak pazarların yeniden açıldığını yalanladı. Ancak bu kez de hayvan pazarlarının internet üzerinden satış yaptığı iddiası patladı. İşte son dakika haberleri ve gelişmeler...

ÇİN'DE HAYVAN PAZARLARI YENİDEN AÇILDI

Corona virüsü, dünya çapında yayıldı, ülkeleri harap etti ve küresel salgın ilan edildi. Çin'de yasa dışı yabani hayvan ticareti yaptığı ortaya çıkan bir hayvan pazarından yayılan virüs nedeniyle dünya Çin ve diğer pek çok Asya ülkesinin yeme alışkanlıklarını sorguladu. Dün ise dünya gündemine bomba gibi bir haber düştü ve Çin’in Guilin ve Dongguan şehirlerinde hayvan pazarlarının yeniden açıldığı iddia edildi. Bu haberin ortaya çıkmasından beri sular durulmuyor.

Çin’de virüsün yayılma oranının düşmesinin ardından ülkenin Guilin ve Dongguan şehirlerinde hayvan pazarlarının yeniden açıldığı ileri sürüldü.

Corona virüsünün (Covid-19) Çin’in Wuhan şehrinde bir hayvan pazarında ortaya çıktığı dünyanın gündeminde geniş yer tutmuştu.  

Söz konusu pazarlarda kediler ve köpeklerin paslı kafeslere sıkıştırılarak satıldığı ileri sürülürken, yarasalar, akrepler, kolalar, yavru kurtlar gibi hayvanların da satıldığı iddia edilmişti.

Bu hayvanların yeniden satışa sunulduğu iddia edilirken, hayatın normale dönmeye başladığı Çin'de, binlerce kişinin bu pazarı yeniden ziyaret etmeye başladığı ileri sürülmüştü.

Dongguan’da açılan hayvan pazarında ise yarasaların ve akreplerin insan tedavisinde kullanılmasına yönelik reklamı yapılan bir afiş görüldüğü, iddialar arasındaydı.

Hayvan pazarlarının corona virüsünün dünyaya yayılmasının öncesinde olduğu gibi, aynı şekilde faaliyete geçtiği belirtilmiş, tek farkın güvenlik görevlilerinin fotoğraf çeken kişileri durdurmaya çalışması olduğu ifade edilmişti.       

Corona virüsünün merkezi Avrupa ve ABD haline gelmişken bu haberler bomba etkisi yarattı. Bu nedenle de Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nden ‘Çin’de vahşi hayvan pazarının yeniden açıldığı’ iddialarına yönelik bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Yasadışı avlanma faaliyetleri, satış, nakliye ve vahşi hayvanların yenilmesi gibi davranışların ağır biçimde cezalandırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhayvan pazarı