UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TAŞITLARIN İZİN SÜRELERİ UZATILDI

Bakan Pekcan, yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de bulunan yabancı plakalı kara taşıtlarının yurtta kalma süresini, gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerekmeksizin 30 Haziran'a kadar uzatıldığını açıkladı.

 YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TAŞITLARIN İZİN SÜRELERİ UZATILDI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Corona virüs tedbirleri kapsamında yurt dışından getirilen araç ve eşyaların izin süreleri ile ilgili yeni düzenlemeleri twitter hesabından açıkladı.

Pekcan, yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarının yurtta kalma süresini, gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerekmeksizin 30 Haziran’a kadar uzatıldığını belirtti.

Bu süreçte firmaların gümrük mevzuatından kaynaklı bazı süre yükümlülüklerine uymakta karşılaşabileceği sorunları ortadan kaldırmaya yönelik olarak da önlemler aldıklarını ifade eden Pekcan, “Bu kapsamda, geçici ithalat rejimi, gümrük kontrolü altında işleme rejimi, hariçte işleme rejimi veya geçici ihracat kapsamında gümrük idaresince verilen izin süresi dolan veya dolacak eşya için, izin süre sonunu yükümlü tarafından herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmaksızın 30.06.2020 tarihi olarak belirledik” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona  uçankuştv