UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ KALP CERRAHINDAN İLGİNÇ ÖNERİ

Ünlü kalp cerrahından korona çağrısı! "Şehit sayılsınlar"

ÜNLÜ KALP CERRAHINDAN İLGİNÇ ÖNERİ

Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, hükümete koronavirüsle mücadelede çalışan sağlık personelin gazi, bu mücadele sınasında hastalığı kaparak vefat edenlerin ise şehit sayılması yönünde çağrı geldi. Korona ile mücadeleye katılan özel hastanelerin zor durumda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sönmez, gerekli desteğin verilmemesi halinde özel sağlık sektörünün büyük kayıplar yaşanacağını ifade etti.


Habertürk'te Hülya Hökenek'in hazırladığı Enine Boyuna programına telefonla katılan Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, koronavirüsle mücadeleye katılan sağlık personelinin yaşadığı zorlukları anlattı.

 

İlk olarak hastanede kademe kademe koronavirüsle mücadele için ne tür adımlar attıklarını anlatan Prof. Dr. Sönmez, personelin ise süreç uzadıkça demoralizasyon yaşamaya başladığını söyledi. Bingür Sönmez, özellikle 20-25 yaşları arasındaki sağlık personelinin istifa etmeleri için ailelerinden baskı gördüğünü, uyku güçlüğü yaşadıklarını ve bazen de öfke nöbeti geçirdiklerini anlattı.

 

Kroner yoğun bakımı Korona Yoğun Bakım olarak değiştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sönmez, bir yoğun bakım hemşiresinin gün içinde üzerindeki koruma giysilerini 12 saat boyunca birçok kez değiştirerek üzerinde taşıdığını, bu süreçte hastalara 1 metreden daha yakın mesafelere girmek zorunda kaldığını ve bunu birçok hastaya günde 3 kez yaptığını ifade etti.


Bundan önceki yıllarda Kızılay'ın epidemilerde görev alan sağlık personeline madalya verdiğini hatırlatan Sönmez, koronavirüsle mücadele saflarında görev alarak böylesi zor bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarının gazi sayılmasını, yine bu mücadele sırasında hastalığa yakalanarak vefat eden sağlık personelinin ise şehit sayılmasını talep etti.

 

Bingür Sönmez, koronavirüsle mücadele kapsamında kamuya destek veren özel hastanelerin malzeme ve ilaç ihtiyaçlarının yanısıra hastanelerde korona dışında başkaca vakalarla ilgilenilemediği için ekonomik zorluk yaşandığı eğer devletten maaş, vergi indirimi gibi katkı gelmezse birçok kurumun ayakta kalamayacağını ifade etti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCorona virüs  şehit  bingür sönmez