UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAĞLIKLI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN NE YEMELİYİZ?

Sağlıklı bir bağışıklık sistemi; bizi enfeksiyonlardan, kanserden, virüsten korumakla beraber kendimizi mutlu hissetmemizi ve iyi görünmemizi sağlamaktadır. Sağlıklı bir bağışıklık sisteminin altında yatan en önemli faktörler arasında düzenli egzersiz yapmak, doğru beslenmek, kişisel temizlik, iyi bir uyku ve stresten uzak durmak gelmektedir.

SAĞLIKLI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ İÇİN NE YEMELİYİZ?


Brokoli

İçerdiği sulforan maddesi ile antioksidan aktivite göstermektedir. C vitaminini ve E vitaminini bir arada içerdiği için bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir. Aranızdan bazı kişilerin ben sevmem, yemem dediğini duyar gibiyim. Çorba sevenler için brokoli çorbası, salata sevenler için zeytinyağlı ve limonlu brokoli salatası veya brokoli yanında tavuk, karides, somon tercih edebiliriz.

Yağlı balıklar

Somon, sardalye gibi yağlı balıklar vücutta iltihapları önleyerek, bağışıklığımızı kuvvetlendirir. Izgarada yapılan yağlı balıkların lezzetine doyum olmaz. Mutlaka siz de denemelisiniz.

Yumurta 

Yumurta  İyi kaynaklı protein ve yeterli çinko almak bağışıklık sistemimizi güçlendirir. İşte bu iki ilkeyi de fazlasıyla içinde barındıran besin yumurtadır. Sabah kahvaltısında yapılan güzel bir omlete kim hayır diyebilir ki?

Meyve

Her meyve bağışıklık sistemimizi güçlendirir ancak portakal C vitamini yönünden zengin olduğu için favori meyvedir. Benim de favori meyvelerimin arasında olup  severek tüketirim.

Bal kabağı

Bal kabağı, C ve E vitamini zenginidir. Demir, potasyum gibi mineraller içerir. Bağışıklık sisteminde görevli olan hücreleri güçlendirir. Lokum gibi pişmiş kabak tatlısı üzerine tahin ve ceviz eklendiğini düşünün. Şahane olmaz mı?

Ispanak

A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, kalsiyum hepsi bir arada ıspanakta bulunur. Enfeksiyonları önleyerek, bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Yoğurt

YoğurtSindirim sistemimizde önemli yeri olan probiyotiklerden yoğurt zararlı bakterileri yok ederek, bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Yemeklerimizin vazgeçilmezidir. Sizce de öyle değil mi?

Sonuç olarak bağışıklık sistemimizi güçlendirerek, Corona virüsüne karşı savaşabiliriz. Kendimize değer verelim ve her birimiz bilinçli hareket edelim! Sağlıklı günlerimiz olsun....

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsağlık  besin