UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NBA YILDIZLARININ MAAŞLARI DA TEHLİKEDE

NBA yönetimi, Corona virüsü sebebiyle geçtiğimiz hafta öncü bir karar alarak ligi askıya aldı ve sezonu durdurdu.

NBA YILDIZLARININ MAAŞLARI DA TEHLİKEDE

Dünyanın diğer ligleri bu kararı almakta çok geç kalırken NBA yönetiminin kararını hızlı ve çabuk bir şekilde alması gayet doğruydu fakat o günden beri ligin nasıl devam edeceğine dair birçok problem karşılarına çıktı.

Adam Silver ve ekibi, son dönemde bir yandan corona virüsü sonrasında sezonun nasıl devam edebileceğine dair çalışmalar yaparken diğer yandan ise işin ekonomik kısmının problemlerini çözmeye çalışıyor.

Eğer düşünüldüğü gibi sezon kısalırsa NBA takım sahipleri, hep sponsorluk hem de yayın gelirlerinden önemli zararlar edecek. Diğer yandan ligin askıya alındığı süreçte oyuncuların maaşlarının ne olacağı da tam bir muamma.

Sözleşmeler gereği mücbir sebepten dolayı takımların, oyuncuların maaşlarının 1 / 92.6’sına el koyma hakkı var ama uzun vadede bunun getireceği başka problemler de var.

Adrian Wojnarowski’nin haberine göre ise NBA yönetimi, bütün bu karışıklık içerisinde ligdeki oyunculara 1 Nisan’dan ödenecek olan maaşlarının tam bir şekilde verileceğinin haberini verdi.

Oyuncular muhtemelen buna sevindi ama sonrası hala bilinmiyor. Habere göre; 15 Nisan’da oyunculara ödenmesi gereken çek içinse NBA yönetimi, iptal edilme olasılığını açık bıraktı. Yönetimin hedefi ise 15 Nisan’da ödenecek olan çek öncesi, oyuncular ve takım sahipleriyle bir araya gelerek fikir birlikteliği yapmak.

ESPN’den Bobby Marks’a göre ise NBA oyuncuları, 1 Nisan’daki ödemelerini aldıktan sonra bu sezonki maaşlarının %90’ını almış olacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnba  maaş  yıldız  uçankuştv