UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YASAKLAR 1 YIL MI SÜRECEK?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan ölümcül salgın corona virüs (covid-) Avrupa'yı sallamaya devam ediyor. Özellikle İtalya'da hayatı resmen felç eden corona virüs için uzmanlardan çok kritik açıklamalar geldi.

YASAKLAR 1 YIL MI SÜRECEK?

Ayrıca İngiltere’de yeni tip corona virüs (covid-19) önlemleri kapsamında bu geceden geçerli olmak üzere restoran, bar, kafe, sinema ve tiyatroların kapatılmasına karar verildi. İşte corona virüs için uzmanların çok kritik uyarıları...

İngiltere'de uzmanlar, yeni tip corona virüsle (covid-19) mücadele kapsamında sosyal etkileşimi en aza indirmek amacıyla uygulamaya konan önlemlerin, sağlık hizmetlerinin çökmemesi için bir yıl boyunca geçerli olması gerektiğini bildirdi.

Hükümete danışmanlık yapan bilim adamlarından oluşan Acil Durumlar Bilimsel Danışma Grubu, covid-19 önlemlerine ilişkin raporunu yayımladı.

Raporda, genel sosyal mesafelendirme, okulların kapatılması, vakaların izole edilmesi, risk gruplarındakilerin evlerde kendilerini tecrit etmesi gibi önlemlerin devam etmesi halinde salgının büyük ihtimalle kontrol altına alınabileceği ifade edildi.

Bu katı önlemler politikasının, yoğun bakım gerektiren vaka sayısının hastanelerin kapasitelerini aşmaması açısından etkili olabileceğine karar verildiği vurgulanan raporda, "Bunların (önlemler) en az bir yıl boyunca uygulamada olması gerekiyor." denildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCORONAVİRÜS