UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜS'TEN ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs, Türkiye'de de görülmeye başlandı. Bir süredir tartışmaların odağında liglerin ertelenmesi var. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, futbol, basketbol, voleybol federasyonları ve Kulüpler Birliğinin başkanları ile bir araya geldi.

CORONAVİRÜS'TEN ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Bakan Kasapoğlu toplantının ardından alınan kararları açıklıyor. Canlı aktarıyoruz...

* Bilim Kurulu önemli bir rehber. Olası senaryoları takip eden ve tedbirleri gündemine alan bir süreç var.

* Devletimizin tüm kurumları yayılım durumuna göre hareket ediyor. Hepimizin gördüğü gibi hayata geçirdi, takip etmeye de devam ediyor.

* Özellikle karantina süreci yurt dışından gelen vatandaşlarımız için çok önemli. Tüm tedbirlerde taviz vermemek çok önemli. Bu nedenle herkese teşekkür ediyorum.

* Öğrenci yurtlarımız bu konuda çok önemli. İşbirliği nedeniyle tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Karantina aşamasında yabancı ülkelerin sıkıntılarını yaşamamış olmamıza sebep oldu.

* Yurtlarımızda yüzde 76 yatak kapasitesi şu anda boş. Sağlık Bakanlığı ile işbirliğimiz devam ediyor. 14 ilimizde 35 yurdumuzda dezenfekte işlemini gerçekleştirdikten sonra vatandaşlarımızın geçici süreyle kullanımına açtık.

* Sağlık çalışanlarımıza saygımızı ifade etmek istiyorum. Biz de bakanlık olarak çalışma ekibimizle özverileri nedeniyle bize katılanlara teşekkürü borç biliyorum.

* Salgının kontrol altına alınamadığı ülkelerde müsabakalar iptal edilmiş durumda. UEFA'nın önceki günkü toplantısında Avrupa Şampiyonası 1 yıl ertelendi. Tabii bizim İstanbul'da büyük bir gayretle hazırlandığımız Şampiyonlar Ligi finali var. Bu da ileri tarihte gerçekleşecek.

* Tüm önlemleri inceliyoruz ve uygulamaları hızla başlatıyoruz. Ben bugünkü toplantıdaki katılımcılara teşekkür ediyorum. Tüm konuları görüşebildik.

* Bu süreci derlenip toparlanma anlamında pozitif duruma getirmek için çalışıyoruz. Sporumuzun ileriye gidişi devam edecektir.

* Salon organizasyonları başta olmak üzere tüm müsabakaların seyircisiz oynanması konusunda karar almıştık. Geçtiğimiz hafta uygulandı.

* UEFA'nın tatil kararlarını hep birlikte gözlemledik. Ülkelerinde vaka sayıları binlerle ifade edilirken seyircili oynatmaya devam etmişlerdi. Biz ise seyircisiz kararını en erken alan ülkelerden biri olduk.

* Aldığımız bu karar, korona virüs pandemisi yayılım hızına göre alınmış bir karardı. Mevcut koşulların tekrar düşünülmesi konusunda değerlendirilmesi söz konusu oldu.

* Dün Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan toplantıda çok yeni kararlar alındı.

Tüm ligler ertelendi

* Bugün bu kararları tekrar mütala ettik ve liglerin ertelenmesine karar verdik.

* Futbol ile birlikte, basketbol, voleybol, hentbol ligleri de ertelenmiş oldu.

Kasapoğlu ertelemeyi sosyal medya hesabından, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüs Değerlendirme Toplantısı’nda ve akabinde yapılan görüşmeler neticesinde; hentbol, voleybol, basketbol ve futbol liglerinin tamamının salgına yönelik alınan tedbirler kapsamında ertelenmesine karar verilmiştir" mesajıyla da duyurdu.

Nihat Özdemir'den takvim açıklaması

Liglerin ertelenmesi konusunda açıklama yapan Nihat Özdemir, şu anda takvimin belli olmadığını ve en kısa sürede belirlenip açıklanacağını ifade etti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcoronavirüs  koronavirüs