UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MASKE TAKMAK “CORONAVİRÜS”TEN KORUR MU?

Corona virüs, Türkiye'de ve dünyada yayılmaya devam ederken alınan önlemler insanların hayatlarını derinden etkiliyor.

MASKE TAKMAK “CORONAVİRÜS”TEN KORUR MU?

İşte hem virüsün yarattığı hastalıktan hem de alınan önlemlerin olumsuz etkilerinden mümkün olduğunca korunabilmek için yapılabilecekler.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA DIŞARI ÇIKMAYIN

Corona virüs salgınının yayılma hızını azaltmanın en etkili yolu, herkesin diğer insanlarla daha az görüşerek, kalabalık ortamlara daha az girerek virüsün toplum içinde bir kişiden diğerine geçişini yavaşlatması. İşiniz elveriyorsa evden çalışmanız, mümkün değilse de diğer insanlarla aranıza mesafe koyacak şekilde çalışmanız buna yardımcı olur.

MASKE TAKMAK “CORONAVİRÜS”TEN KORUR MU?

Unutmayın: Siz bir marketteki bütün el temizleme jellerini alırsanız, diğer insanlar ellerini temizleyemeyeceği için hastalığın yayılımı artar ve sonunda sizin de Corona virüse yakalanma ihtimaliniz yükselir.

MASKE NE ZAMAN KULLANILMALI?

Eğer dışarı çıkmanız kaçınılmazsa ve hastalık belirtileri gösteriyorsanız, virüsü diğer insanlara bulaştırmamak için maske takın, dirseğinizin içine öksürün.

KENDİNİZİ VİRÜSTEN NASIL KORUYABİLİRSİNİZ?

Corona virüsün vücudunuza girmemesi için dışarda olabildiğince az nesneyle temas edin. Elinizi yüzünüze götürmeyin, sık sık ellerinizi yıkayın. Dünya Sağlık Örgütü, virüse karşı mücadelede en etkili yöntemin ellerin sık sık yıkanması olduğunu vurguluyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ NASIL GÜÇLÜ TUTABİLİRSİNİZ?

Bedeninizin hastalıklara karşı daha iyi mücadele edebilmesini sağlamak için bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanız önemli. Bunun için dengeli beslenme, düzenli uyku ve egzersiz önemli. Sigara ve alkol kullanımı ise bağışıklığı düşürücü etkiye sahip.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCorona virüs