UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİNLERCE KİŞİ, YARIN ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, katıldığı bir canlı yayında, Almanya'da yaşayan Türklerin durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Aydın, Almanya'da geçici olarak iş ziyareti, akraba ziyareti ya da öğrenci olarak bulunan Türk vatandaşlarının yarın Türkiye'ye getirileceğini açıkladı.

BİNLERCE KİŞİ, YARIN ALMANYA'DAN  TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, NTV canlı yayınına telefonla bağlandı.

Söz konusu programda, Almanya'da yaşayan Türklerin durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

YARIN TÜRKİYE'YE GETİRİLECEKLER

Aydın, Almanya'da geçici olarak iş ziyareti, akraba ziyareti ya da öğrenci olarak bulunan Türk vatandaşlarının yarın Türkiye'ye getirileceğini açıkladı.

İşte Berlin Büyükelçisi'nin açıklamalarından öne çıkanlar;

ALMANYA'DA 13 ÖLÜ VAR

Tabii şimdi öncelikle Corona virüs gündemin en önemli maddesi... Şu an itibari ile Almanya'da 5 bin 813 hasta var 13’te ölü var. Alman hükümeti hastalığın yayılmasını yavaşlatmayı ve tedavi sürecinde sağlık sisteminin kapasitesinin yeterli olmasına öncelik veriyor.

ALMANYA'DAKİ TÜRKLERİN DURUMU

Biliyorsunuz dün bir karar alındı. Buna göre Almanya’da geçici olarak bulunan iş ziyareti, akraba ziyareti ya da öğrenci olarak bulunan vatandaşlarımızın ülkemize geri dönüşleri ile ilgili saat 17.00’ye kadar belgelerini hazırlıyoruz. Yarın da bu vatandaşlarımızı ülkemize hava yolu şirketlerimizle geri getireceğiz.

Dönüş ve tahliyesi gerçekleşecek kişi sayısı birkaç bin kişiyi geçmeyecek.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ DE GETİRİLECEK

Bu vatandaşlarımız, Türkiye'ye döndüklerinde karantinaya alınacaklar. Bu akşam 17:00'ye kadar geri dönmek isteyen öğrencilerin isimlerini kaydettirmeleri halinde dönüşlerini sağlayacağız. Erasmus gibi programların da ertelenmesi söz konusu...

İSTANBUL'DA YURTLAR BOŞALTILDI

Öte yandan, bugün alınan kararla İstanbul'un çeşitli noktalarındaki birkaç öğrenci yurdu boşaltıldı. Almanya'dan getirilecek Türk vatandaşlarının, burada Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında karantinaya alınacakları belirtildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERali kemal aydın  almanya  türkiye