UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YOĞUN BAKIMLARDA YER KALMADI

İtalya’da yeni tip corona virüs (Kovid-19) vakalarının en çok görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nde, yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranı çok yüksek seviyelere ulaştı.

YOĞUN BAKIMLARDA YER KALMADI

Ülkede 10 milyonluk nüfusa ev sahipliği yapan Lombardiya Bölgesi, üç  hafta önce patlak veren Kovid-19 salgını nedeniyle olağanüstü günlerden geçiyor.İtalya’daki toplam 21 bin 157 vakadan 11 bin 685’inin görüldüğü bölgede, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 966 oldu.

Rainews24'ün haberine göre, Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı  Attilio Fontana, "Ne yazık ki sayılar artmaya devam ediyor, daha da kötüleşiyor.  Yoğun bakım ünitelerini kullanamayacağımız zamana doğru yaklaşıyoruz çünkü daha  fazla yatağımız yok." ifadesini kullandı.

Bölgelerinde temel sıkıntının solunum cihazı eksikliği olduğunun  altını çizen Fontana, Milano Fuar Merkezine 500 yataklı bir hastane  oluşturulmasının önemli olduğunu, bu sırada diğer hastanelerin yatak  kapasitelerinden yararlanılacağını kaydetti.

"YOĞUN BAKIMDA GÜNDE 7'DEN FAZLA KİŞİYİ ENTÜBE EDİYORUZ"

Öte yandan Lombardiya'da Kovid-19 vakalarının yoğun olduğu Bergamo  kentindeki bir hastanede çalışan anestezist Ivano Riva da şunları söyledi:

"Salgın eğilimi, bu şekilde artmaya devam ederse Bergamo daha fazla  dayanamaz. Hastaneler dolmuş durumda. Bölgedeki yerler de tükeniyor. Yoğun  bakımda günde 7'den fazla kişiyi entübe ediyoruz. Aralıksız çalışıyoruz. 14 günde  bir dinlenme hakkımız oluyor."

Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia da virüs vakalarındaki  artışın devam ettiğine dikkati çekerek, "Kurallara uyulmazsa, sağlık açısından  büyük riskle karşı karşıya kalacağız. Bundan önce gerekirse bütünüyle sokağa  çıkma yasağı ilan edilebilir." dedi.

ÜNLÜ İSİMLER, HALKI KAN BAĞIŞI YAPMAYA DAVET EDİYOR

Ülkede sağlık kuruluşları, kan bağışı kampanyası başlatmış durumda.

Serie A takımlarından Roma'nın eski takım kaptanlarından Daniele De  Rossi'nin de aralarında bulunduğu pek çok ünlü isim, halkı yoğun bakımlarda  ihtiyaç duyulması sebebiyle kan bağışı yapmaya davet ediyor.

Başbakan Giuseppe Conte ve hükümetin de ekonomiye nefes aldırmak için  yeni bir paket ve tedbirler içeren kararname hazırlığında olduğu ifade  edildi.

 

  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERitalya  koronavirüs  virüs