UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“ELLERİNİZİ TÜRKLER GİBİ YIKAYIN”

ABD’de bir televizyon kanalının programına konuk olan Dr. Mehmet Öz, koronavirüse karşı korunmak için ellerin nasıl yıkanması gerektiğini anlattı. Kalp Cerrahı Dr. Mehmet Öz, ABD'nin en çok izlenen yapımı 'The Tonight Show starring Jimmy Fallon' programına konuk oldu.

“ELLERİNİZİ TÜRKLER  GİBİ YIKAYIN”

Programda virüslerden korunmanın yollarını anlatan Öz, el temizliğinin önemini ve nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. Doktor Öz, 'Turkish Twist-Türk burgusu' adını verdiği yöntemi, en etkili el yıkamaya örnek gösterdi.

Programda çoğu insanın yanlış şekilde el yıkadığını ifade eden Doktor Öz, el yıkamada önemli olanın parmakların ve avuç içlerinin yıkanması olduğunu söyledi: "Bir cerrahın ellerini nasıl yıkadığını göstereceğim. Ellerinin arkasını yıkıyorsun diyelim. Ancak bu önemli değil. Yüzüne dokunanlar parmakların. Eline sabunu aldıktan sonra 'Türk burgusunu-Turkish twist' yapıyorsun.

Daha sonra parmaklarını ve baş parmaklarını ovalıyorsun. Ciddiyim, biz bunu tıp fakültesinde öğreniyoruz. Daha sonra avuç içini (sabunla) 'yağlıyorsun'. Bu toplamda 20 saniye. Ellerini yıka. Musluğu kapatmak ve kapıyı açmak için havlu kağıdı kullan ve dışarı çık. Sadece bu bile tek başına koronavirüs kapma riskini yarıya indiriyor."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMEHMET ÖZ  CORONAVİRÜS