UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAYSERİ'DEN CORONAVİRÜS AÇIKLAMASI!

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, kentte henüz tespit edilmiş yeni tip coronavirüs (Kovid-19) vakası bulunmadığını bildirdi.

KAYSERİ'DEN CORONAVİRÜS AÇIKLAMASI!

Benli, bazı televizyon kanallarındaki Kovid-19 haberlerinde, Kayseri plakalı bir ambulansın görüntülerinin yer alması üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, televizyon kanallarındaki görüntü ile "Kayseri'de coronavirüs var" algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, şunları kaydetti:

 

"Havaalanında, yurt dışından gelen hastalarımız ön hekimlerimizin muayenesinden geçirilmektedir. Riskli olacağı düşünülenler yine mahallinde enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilip muayene edilmektedir. Şüpheli vaka olarak belirlenenler 112 ambulansımız ile referans hastanemize korunmalı bir şekilde taşınmaktadır. Sonuçları da Bakanlığımız paylaşmaktadır. Bu görüntü geçen hafta çekilmiştir. Kayseri'de henüz tespit edilmiş vaka yoktur."


NEDEN KAYSERİ İŞARETLENDİ

 Dünya Sağlık örgütünden alınan verilere göre belirlenen haritada Türkiye'deki Coronavirüs vakasının Kayseri üzerinden işaretlendiği görülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakanın şehir bilgisini paylaşmadığı için haritada Türkiye'nin orta kısmında yer alan Kayseri'nin işaretlendiği zannediliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcoronavirüs  ölüm  turkey  kayseri