UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAĞLIK BAKANINDAN CORONAVİRÜSLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBBM sağlık Komisyonunda coronavirüse karşı alınması gerek önlemlerle ilgili açıklama yaptı.

SAĞLIK BAKANINDAN CORONAVİRÜSLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI!


Tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül virüsle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran’la ticari ilişkilerimizin yoğun olmasına rağmen sınırları kapattıklarını söyleyerek, “5 Şubatta Çin’de bütün uçuşları durdurduk. 23 Şubatta İran’da görülmeye başlandığı andan itibaren sınırlarımızı hem havadan hem karadan kapattık. Çin’den İran’a bulaşmasının nedeni ise Çin’den gelen öğrencilerdi. İran buna rağmen hiçbir önlem almadı. Bizim de İran’la yoğun olarak ilişkilerimizin olmasında dolayı ve İran’dan Türkiye’ye çok sayıda girişlerin olmasından dolayı sınırlarımızı erkenden kapattık” dedi.

AVRUPA ÜLKELERİ HALA TEDBİR ALMIYOR

Avrupa ülkelerinin tedbirsizliğine değinen Koca, “İtalya’da vakanın görülmesinden sonra hastanın ve bölgenin karantinaya alınmayıp hastaların eve göndermiş olması virüsün bu şekilde hızla yayılmasına neden oldu. Ve Avrupa hala hiçbir tedbir almıyor. Ölüm sayılarının da bu şekilde artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

VİRÜSÜN TÜRKİYE’DE OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve Türkiye’ye giriş- çıkış yapan vatandaşlarımızın olmasının Türkiye için bir risk oluşturduğunu söyleyen Koca, “Türk vatandaşlarımız yoğun olduğu 11 Avrupa ülkesi var. Önümüzdeki dönemde bu salgının Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek. Şuan tespit edilen bir vaka yok. Ama ihtimal çok yüksek. Bunu toplumu alıştırmak için söylemiyorum” diye ifade etti.

“EVLERDEN DIŞARI ÇIKMASINLAR”

 “Sorun küresel ama mücadelemiz ulusaldır. O yüzden mevsimsel gribe karşı nasıl önlem alınıyorsa, bu şekilde önlem alınabilir. Bu yüzden vatandaşlarımızda görülebilir önemli olan yayımını önlemek. Bütün dünya bu salgınla karşı karşıya. Sonuçları negatif çıkan hastalarımızı taburcu ettik. Vakanın görüldüğü yerlerde mümkün mertebe evlerden dışarı çıkılmamasını öneriyoruz” diye belitti.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTürkiye  coronavirüs  bakan  ölüm