UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İRAN'DA YENİ BİR VİRÜS ORTAYA ÇIKTI!

Koronavirüs salgınında can kaybının 237'ye çıktığı ülkede, ABD'nin yaydığı ileri sürülen yeni virüsün 25 yaşındaki bir hemşireyi bile öldürdüğü ileri sürülüyor.

İRAN'DA YENİ BİR VİRÜS ORTAYA ÇIKTI!

Coronavirüs salgınında can kaybının 237'ye çıktığı ülkede, ABD'nin yaydığı ileri sürülen yeni virüsün 25 yaşındaki bir hemşireyi bile öldürdüğü ileri sürülüyor.

İran Meclisi Milletvekili ve Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Üyesi Şehruz Berzeger, ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yeni tip coronavirüs (Kovid- 19) olarak adlandırılanın dışında ülkede ABD'nin yaydığı menşei belli olmayan bir virüsün daha olduğunu söyledi.

BU VİRÜS CORONAVİRÜSTEN TAMAMEN FARKLI

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan Berzeger, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Meclis Başkanı Ali Laricani'nin de katıldığı Sağlık Komisyonu toplantısında ele alınan konulara ilişkin bilgi verdi. Berzeger, "Sağlık Bakanı'nın açıklamalarına göre, Gilan kentindeki coronavirüsün bir kısmı Çin'in Vuhan kentinde tespit edilen Kovid-19'dan tamamen farklı. Bu virüs 25 yaşındaki bir hemşireye dahi acımıyor." dedi.

ÜLKEDE 2 ÇEŞİT VİRÜS VAR

Kovid-19'dan farklı bu virüsün Kum kentinde de göründüğünü kaydeden Berzeger, "İkinci virüsün kaynağı neresidir belli değil? Sağlık Bakanı'nın konuşmalarından anladığım, ülkede 2 çeşit virüs var; biri Çin'in Vuhan kentinde görülen, diğeri ise menşei belli olmayan bir virüs. Tahminim bu ikinci virüs, ABD'nin İran'da yaydığı biyo-terörizm virüsü olabilir." ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI 7 BİN 161’E YÜKSELDİ

İran'da son olarak Kovid-19 nedeniyle 43 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 237'ye, vaka sayısının ise 7 bin 161'e yükseldiği açıklanmıştı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkoronavirüs  korona  virüs  çin