UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN KOCA AÇIKLADI! SORUNUMUZ KÜRESEL, MÜCADELEMİZ ULUSALDIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Coronavirüs iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

BAKAN KOCA AÇIKLADI! SORUNUMUZ KÜRESEL, MÜCADELEMİZ ULUSALDIR

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüs’ün geç tedbir alınmasından dolayı bu duruma geldiğini belirterek, “Wuhan’da ilk vakalar karantinaya alınsaydı İran’a kadar yayılmayacaktı. Salgının İran’a gelmesi bölgemiz açısından risk oluşturdu.

AVRUPA HİÇBİR TEDBİR ALMADI

Avrupa ülkelerinin tedbirsizliğine de değinen Koca, “Avrupa hiçbir tedbir almadı. Ağır davrandı ve devam ediyor.  İtalya’da yaşanan vakalarından sonra  hiçbir Avrupa ülkesi ilişkisini kesmedi. İran ile 16 gün önce sınırlarımızı kapatmasaydık. Türkiye’ye  girecek kişi sayısı haftalık 50 bin olacaktı. Ve şuan burada Türkiye’nin birçok bölgesinde bu salgın yaşanacaktı. Bu süreçte artık sorun giderek küresel bir halk sağlığı sorununa geldi. Türkiye’de bu süreçte görülmemiş olması aldığımız tedbirlerden dolayıdır” dedi.

ŞUAN TESPİT EDİLEN BİR VAKA YOK

Koca, sosyal medyada yayılan asılsız haberlere değinerek, ”Şuan tespit edilen bir vaka yok. Fakat bundan sonra ki  süreçte , Avrupa’daki bu  tedbirsizlik daha vahim sonuçlara neden olacak. Ve giderek bu sayı daha da artacak. Sorunumuz küresel, mücadelemiz ulusaldır” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkoronavirüs  korona  virüs  çin  türkiye  iran