UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ FENOMEN MERİÇ İZGÜ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin vahşi hayvan statüsünde yer alan "Koko" isimli maymununa Tarım ve Orman Bakanlığı görevlilerince el konuldu. Maymunun görevliler tarafından alınma anını sosyal medyada yayınlayan İzgi yaşananları gözyaşlarıyla anlattı.

ÜNLÜ FENOMEN MERİÇ İZGÜ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin yaklaşık 7 aydır beslediği "Koko" isimli maymununa Tarım ve Orman Bakanlığı görevlilerince el konuldu.

Görevliler, vahşi hayvan statüsünde yer alan maymunu doğal ortamından koparıldığı gerekçesiyle almak için İzgi'nin ikametine gitti. Görevliler İzgi'den maymunu kendilerine vermesini istedi. Maymununu vermek istemeyen İzgi görevlilere direndi.

Maymunu almak isteyen görevliler ve İzgi arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan arbede sonrasında görevliler maymuna el koydu.

Yaşananları sosyal medya hesabından paylaşan İzgi o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Meriç Ezgi’nin, evinde beslediği ve vahşi hayvan statüsünde yer alan "Koko" isimli maymununa Tarım ve Orman Bakanlığı görevlilerince el konulması görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşmasından sonra Tarım ve Orman Bakanlığından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Tarım ve orman Bakanlığından yapılan açıklamada, yaklaşık 1,5 ay önce CİMER’e yapılan şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığından arama izni alan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Meriç İzgi’nin evinde yaptıkları aramada maymun yerine ticareti ve evde beslemesi yasak olan piton yılanı buldu. Görevliler, savcılığın tahkimatı üzerine şahsın evinde “Uluslararası Yaban Hayvanı Ticareti Anlaşması” kapsamındaki izin belgesi olan “CİTES Belgesi” olmadan ülkeye sokulan piton yılanı beslediğini tespit ederek yılana el koydu.

Daha sonra CİMER’e yapılan ihbar ve şikayetlerin devam etmesi üzerine yeniden Cumhuriyet Savcılığından alınan izin ile Meriç İzgi’nin evine giden ekipler bu sefer “Koko” isimli maymunu bularak el koydu. Piton yılanı ve maymun gibi vahşi hayvanların, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanuna göre Hayvanat Bahçesi Ruhsatı olanlar dışında beslemesi yasak olduğu Meriç Ezgi’ye tebliğ edilirken, “Koko” isimli maymunun Bursa Milli Parklar İkinci Bölge Müdürlüğü Yaban Hayvanı Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildiği belirtildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeriç izgi