UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CORONAVİRÜSTE KORKULAN OLDU

Yaklaşık 90 ülkeye yayılan koronavirüsün bulaştığı insan sayısı 100 bini aştı. Salgının en iyi senaryoda 15 milyon can kaybına yol açabileceği, en kötü senaryoda ise 68 milyon insanı öldüreceği bildiriliyor.

CORONAVİRÜSTE KORKULAN OLDU

Bugün Peru, Kamerun ve Sırbistan'da ilk Covid-19 vakaları ortaya çıktı; Hollanda'da ilk ölüm gerçekleşti. ABD'de koronavirüs korkusu nedeniyle helikopterle yaklaşıp test kitlerini havadan yolcu gemisine bıraktılar. Çin'de hastaneden taburcu edilen koronavirüs hastasının beş gün sonra ölmesi ise, dünyayı sarstı, 36 yaşındaki erkeğin karısı hastane belgelerini paylaştı.

Altı kıta, 89 ülke ve 100 bini aşkın hasta. Son verilere göre 3 bin 400'den fazla insanın canını alan koronavirüs salgınında yeni açıklanan bir rapor, dünyayı çalkaladı.

İlk vakanın tespit edildiği ülkelerden biri, Peru. Peru lideri Martin Vizcarra, 25 yaşındaki erkek hastanın İspanya, Fransa ve Çekya'ya seyahat ettiği bilgisini verdi.

Afrika ülkesi Kamerun'da da ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Hastanın 58 yaşında bir Fransız vatandaşı olduğu ve 24 Şubat tarihinde başkent Yaounde'ye geldiği açıklandı.

Kamerun'un ardından Balkan ülkesi Sırbistan da ilk Covid-19 vakasını rapor etti. Sırbistan Sağlık Bakanlığı, 43 yaşındaki erkek hastanın Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye seyahat ettiğini bildiriyor.

Avrupa ülkesi Hollanda'da ise koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti. Rotterdam kentindeki bir hastanede hayatını kaybeden hasta, 86 yaşındaki bir erkek. Hollanda'da ilk koronavirüs vakası 27 Şubat'ta ortaya çıktı, son 24 saatte belirlenen 46 vakayla hasta sayısı 128 oldu.

Bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni çalışma, dünya üzerinde koronavirüsten 15 milyon insanın hayatını kaybedebileceğini ortaya koydu.

Avustralya Ulusal Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, 15 milyon can kaybının en iyi senaryo olduğunu, en kötü senaryoda ise ölü sayısının 68 milyona ulaşabileceğini söylüyor.

Araştırmacıların açıkladığı senaryolar, virüsün ilk yılına yönelik bir çalışmayı kapsıyor. Hindistan ve Çin'deki ölümlerin milyonlara ulaşması bekleniyor.

ABD'de 230 bin, İngiltere'de 64 bin, Almanya'da 79 bin ve Fransa'da 60 bin can kaybı gerçekleşebilir. Araştırmaya göre, Güney Kore ve İtalya'da da ölü sayıları on binlere çıkacak.

Virüs salgınının dünya ekonomisini vurması da bekleniyor. Global çapta zarar en iyi senaryoya göre, 2,3 trilyon doları bulacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERcorona virüsü  corona  virüs