UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SINIR KAPILARIYLA İLGİLİ SON NOKTAYI KOYDU! " BİTTİ O İŞ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mülteciler ve açılan sınır kapılarıyla ilgili konuşan Erdoğan," O iş bitti, kapıları açtık. Tartışacak zamanımız kalmadı" dedi.

SINIR KAPILARIYLA İLGİLİ SON NOKTAYI KOYDU! " BİTTİ O İŞ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Moskova ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere başta İdlib olmak üzere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İdlib'deki ateşkesin birkaç alanda önemli kazanımlar getirdiğine işaret eden Erdoğan, 'Ateşkes, ülkemizin sınırlarını rejim ve terör saldırılarına karşı daha korunaklı hale getiriyor' ifadesini kullandı. Meclis'teki yumruklu kavgaya ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı, 'Çok büyük tehlike. Türk siyasetinin kesinlikle buralara düşmemesi gerekirdi' dedi. Avrupa'ya mülteci mesajı da veren Erdoğan 'O iş bitti, kapıları açtık, tartışacak zamanımız yok' şeklinde konuştu.


'ATEŞKES BİRKAÇ ALANDA ÖNEMLİ KAZANIMLAR GETİRİYOR'

Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

'Bugün Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'le ikili ilişkilerimizi ele aldık. Özellikle Suriye'de İdlib bölgesindeki gelişmeler gündemimizin öncelikli maddesini teşkil etti. Tabi onunla kalmadık, Libya'yı da görüşme imkânımız oldu. Rusya Federasyonu ile ekonomi, ticaret, sanayi, turizm, enerji alanlarında kapsamlı ve çok boyutlu ilişkilerimiz var. Bugün bu konuları ele alma imkanımızın yanında, bu yıl ülkemizde yapacağımız Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı için Sayın Putin'i ülkemize davet ettik”dedi.

 

 “O İŞ BİTTİ”

 

 Sınır kapılarıyla ilgili Avrupa Birliği’nin mültecilerle ilgili olası tutumunda değişime giderse, Türkiye’nin tavrının ne olacağı sorusuna, net bir cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Kapıları açtık, O iş bitti. Tartışacak zamanımız yok” diyerek sınır kapılarıyla ilgili herhangi bir geri dönüşün olmayacağını net bir şekilde ifade etti.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmülteci  sınırkapısı  edirne  erdogan  ab