UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'DEN YUNANİSTAN'A ÇOK SERT TEPKİ: BARBARLIK!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yunanistan'ın mültecilere yönelik insanlık dışı muamelesine tepki gösterdi. Oktay, "Görüntüler Batı'nın gerçek değerini ortaya koymuştur. Bu zihniyeti tanımlayacak tek kavram barbarlıktır" diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN YUNANİSTAN'A ÇOK SERT TEPKİ: BARBARLIK!

Yunanistan güvenlik güçlerinin mültecilere yönelik insanlık dışı muamele devam ediyor.Türkiye'den de Yunanistan'ın acımasız tavrına tepki üstüne tepki geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan'daki utanç verici görüntülerin Batı'nın gerçek değerini ortaya koyduğunu belirterek, "Kapısına gelmiş mazluma kurşun sıkan, botlarını batıran, savunmasız çocuklara gaz bombası atan zihniyeti tanımlayacak tek kavram barbarlıktır" ifadelerini kullandı.


ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Yunanistan'ın sert müdahalelerine tepki göstermişti. Erdoğan, şunları söylemişti:

Bugün mültecilere kapıları kapatan, vurarak geri döndürmeye çalışan her Avrupa ülkesi, insan haklarını çiğnemektedir.

Yunanistan botları şişleyerek batırıyor ve içlerindeki yavruları anneleriyle beraber ölüme terk ediyor.

Aynı Yunanistan, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi zulmünden kaçarak Suriye'ye sığınıyordu.

Mültecileri, özellikle ülkesine sokmamak için kurşunla öldürmeye kadar her yolu deneyen Yunanlı bir gün bu merhamete kendilerinin de ihtiyacı olabileceğini unutmamalıdır.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgündem  barbarlık  yunanistan