UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

WHATSAPP’TA YENİ ÖZELLİK!

Dünya nüfusunun büyük bir kısmı tarafından kullanılan mesajlaşma ve sohbet özellikleri taşıyan uygulama WhatsApp, her geçen gün yepyeni bir özellik ile karşımıza çıkıyor…

WHATSAPP’TA YENİ ÖZELLİK!

Kullanıcılarının mahremiyeti ve veri gizliliğini ön planda tutan şirketin son olarak yedek gizliliği üzerine çalıştığı ortaya çıktı.

WHATSAPP YEDEKLERİ ŞİFRE İLE GİZLENECEK

WhatsApp uygulamasını şifre ile koruyabilirsiniz. Ancak sohbet yedeklerini bu şekilde koruyabilmeniz mümkün değildi. Android için WhatsApp Beta testinde görülen özelliğe göre Google Drive temelli çalışan WhatsApp uygulamasındaki bu yedekler de şifrelenecek. Böylece diğer kullanıcıların sohbetinize erişme ihtimali epey bir düşecek.

Özelliğin kullanımın ise oldukça basit olacağı düşünülüyor. Ortaya çıkan görüntüler de WhatsApp menüsünden bu özelliğin aktifleştirebileceği görülüyor.

Bu özellik şimdilik yalnızca Google Drive temelli çalışan WhatsApp’ta, yani Android telefonlarda devreye girecek. Şirketin kısa süreli bir test sonrasında bu özelliği tüm kullanıcılara sunması beklentiler arasında yer alıyor. Bununla birlikte iOS sürümünde de bu özelliğin görülmesi beklentiler arasında yer alıyor… 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERwhatsapp  apple  android  ios  privacy  mahremiyet  gizli  yedek  yedekleme