UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

2 BİN 986 REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

CNN Türk canlı yayınında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, öldürülen rejim askerlerinin sayısını açıkladı. 327'si dün gece olmak üzere 2 bin 986 rejim askeri etkisiz hale getirildi.

2 BİN 986 REJİM  ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İdlib'de Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında yapılan operasyonlarda 2 bin 986 rejim askeri öldürüldüğünü açıkladı.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Rusya kaç bin kilometre öteden gelip Suriye'de ne arıyor? Bizim tarihsel bir bağımız var bölgeyle. Bölge halkı bölünmeye çalışıyor. Etnik ve mezhebi bölünme çalışmalarının farkındayız. Tüm bu bölünme operasyonlarının asıl hedefi Türkiye'dir. Biz bunun farkındayız.

Biz oynanan oyunu biliyoruz. Niye Türkiye karşıtı olan PYD ve YPG'nin arkasında duruyorlar. Çünkü bölgede büyük bir Türkiye istemiyorlar. Rusya ve Amerika için binlerce ötedeki bir ülkede güç elde etmek için mücadele ediyor.

Türkiye ise bölge halklarını koruma istiyor. Eğer orada güvenliği sağlayamazsak, 4 milyon daha mülteci sınırımıza gelecek. Türkiye düşmanı terörist unsurların da hemen sınırımızda konuşlanmasına izin veremeyiz. Suriye bütün Suriyelilerindir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnuman kurtuluş  asker  idlib