UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

RUS MEDYASINDAN ALGI OPERASYONU: HATAY İÇİN ‘ÇALINTI BÖLGE’ DEDİ

Rusya'nın Türkiye'de de yayın yapan haber sitesi Sputnik, büyük bir skandala imza attı. 34 Mehmetçiğin şehit düştüğü İdlib'de yaşanan gelişmelerin anlatıldığı haberde Hatay'ı "çalıntı bölge" ilan eden site, algı operasyonu yaptı.

RUS MEDYASINDAN ALGI OPERASYONU: HATAY İÇİN ‘ÇALINTI BÖLGE’ DEDİ

Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan hain saldırıda 34 askerimizin şehit olması sonrası, Rus medyasında Türkiye ile ilgili skandal bir haber yayınlandı. Rusya'nın propaganda yayın organı Sputnik'in İngilizce sayfasında yer alan bir haberde Misak-ı Milli sınırları içinde yer alan ve 1939 yılında vatan toprağına katılan Hatay yeniden tartışmaya açıldı.

Türk kullanıcılar tepki gösterdi

"Çalınan İl: Suriye'nin Bir Köşesi, 80 Yıl Önce Neden Fransa Tarafından Türkiye'ye Verildi" başlığıyla yayınlanan ve sosyal medyada da paylaşılan haberde, Hatay'ın yeniden Suriye toprağı olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, 1923 yılında imzalanan Lozan anlaşması ile Türkiye’nin sınırlarının belirlendiği ifade edilerek Hatay’ın ‘aniden’ Türkiye’nin sınırlarına katıldığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Sputnik'in paylaştığı haber, sosyal medyada Türk kullanıcıların büyük tepkisiyle karşılandı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrusya  hatay