UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR KOMŞUYA DAHA SIÇRADI

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yunanistan'dan sonra Türkiye'nin bir diğer komşusu olan Gürcistan'da da Kovid-19 tespit edildi. Öte yandan 2 ülkede daha coronavirüs vakasına rastlandı.

BİR KOMŞUYA DAHA SIÇRADI

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüste vaka sayısı 81 bini geçti. Şu ana kadar 2 bin 770 kişi hayatını kaybetti. Taburcu olanların sayısı ise 30 bin 311'e yükseldi.


İRAN'DA ÖNLEMLER ARTIYOR

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle "şehirleri karantinaya almak yerine şüpheli kişilerin şehirlere giriş ve çıkışlarına kısıtlama getirileceğini" söyledi.

Koronayla Mücadele Merkezi tarafından alınan kararları açıklayan Nemeki, Sağlık Bakanlığına bağlı ekiplerin, geçişlerin yoğun olduğu şehirlerin girişlerine yerleştirileceğini aktardı.

Şehirlere karantina uygulamak yerine şüpheli kişilerin giriş ve çıkışlarına kısıtlama getirileceğini ifade eden Nemeki, tüm yolcuların vücut ısısının dijital aletlerle ölçüleceğini, şüpheli kişilerin de 14 gün karantina altına alınacağını kaydetti.


VİRÜSÜN GÖRÜLDÜĞÜ KENTLERDE CUMA NAMAZI KILINMAYACAK

Halka yolcululuk yapmamaları ve zaruri olmayan yolculuklardan kaçınmaları tavsiyesinde bulunan Nemeki, şöyle devam etti:  "Tüm halkımızı yolculuk yapmamaya çağırıyoruz. Özellikle okullar tatil olduğunda yolcuk yapmayın. Virüs tespit edilen yerlerden, ülkenin diğer noktalarına da geçmeyin."

Virüs tespit edilen eyaletlerde okulların 3 gün tatil edileceğini ve üniversitelerin de bir hafta kapalı olacağını aktaran Nemeki, türbelere girişlere kısıtlama getirileceğini, virüsün görüldüğü kentlerde cuma namazının kılınmayacağını söyledi.


GÜRCİSTAN'DA İLK KOVİD-19 VAKASI TESPİT EDİLDİ

Tikaradze, başkent Tiflis'teki hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan'da ilk Kovid-19 vakasının görüldüğünü kaydederek, "İran'dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Kovid-19 taşıdığı tespit edildi." dedi.

 

Tiflis'teki Richard Lugary Halk Sağlığı Araştırma Merkezi'nin laboratuvarında yapılan test sonucunda Kovid-19 taşıdığı belirlenen hastanın Tiflis Enfeksiyon Hastanesi'ne nakledildiğini aktaran Tikaradze, bunun paniğe neden olmaması gerektiğini dile getirdi.

Tikaradze, ayrıca gümrük kapısında vatandaşı kontrol eden çalışanların da kontrol edilmek üzere hastaneye götürüldüğünü ifade etti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgündem  virüs