UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YUNANİSTAN'DA TÜRK HAKEME SALDIRI

THY Avrupa Ligi'nde oynanan Panathinaikos - Barcelona maçı sonrası müsabakanın hakemleri Luigi Lamonica, Damir Javor ve Emin Moğulkoç sadırıya uğradı. Yaralanan hakem Luigi Lamonica hastaneye kaldırıldı.

YUNANİSTAN'DA TÜRK HAKEME SALDIRI

THY Avrupa Ligi 25. hafta mücadelesinde Panathinaikos ile Barcelona arasında oynanan maç sonrasında müsabakanın hakem üçlüsü Luigi Lamonica, Damir Javor ve Emin Moğulkoç saldırıya uğradı. Maçın ardından OAKA Salonu'nun 5 kilometre uzağında taksiyle kaldıkları otele giden hakemlere yabancı bir grup saldırdı. Faillerin kimliği henüz tespit edilemese de Pana taraftarı oldukları tahmin ediliyor. Saldırganların taksinin arka camını kırdıkları belirtildi. Üçlü arasında en ağır yaralanan hakem ise Luigi Lamonica... Gece saatlerinde yaşanan olayın ardından 54 yaşındaki İtalyan hakem hastaneye kaldırıldı. Yunan polisi kimliği henüz belirlenemeyen saldırganları arıyor.

"LAMONİCA'NIN YÜZÜNDE BİRKAÇ UFAK KESİK OLUŞTU"

Emin Moğulkoç, yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın başkenti Atina'da oynanan müsabakanın ardından birlikte görev aldığı hakemler Luigi Lamonica ve Damir Javor ile otele döndükleri sırada saldırının gerçekleştiğini dile getirdi. Barcelona'nın kazandığı maçta herhangi bir tepkiyle karşılaşmadıklarını aktaran Moğulkoç, "Maçtan sonra taksiyle otele dönerken, yanımıza iki kişinin bindiği bir motosiklet yaklaştı. Taksinin sol arka camını sert bir cisimle kırdılar. O tarafta oturan Luigi Lamonica'nın yüzünde birkaç ufak kesik oluştu. Plakası olmayan motosiklet, daha sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Zaten yüzlerinde maske vardı. Sonra hastaneye gittik, Lamonica'ya müdahale edildi. Ardından polis geldi ve ifade verdikten sonra ayrıldık." diye konuştu.

"İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE ŞEYLER OLMAZ"

Emin Moğulkoç, ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Yıllardır bu işi yaptığımız için çok endişe, korku olmadı. Bir gözdağı, mesaj vermek istediklerini düşündüm. Onun için çok fazla etkilenmedim. Açıkçası sebebini de çok bilmiyorum. İnşallah bir daha böyle şeyler olmaz." ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili Avrupa Ligi Hakem Direktörü'nün kendilerini aradığını anlatan Moğulkoç, Avrupa Ligi yönetiminin de olayı takip ettiğini sözlerine ekledi. (Skor)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERthy  avrupa ligi  hakem  yunanistan