UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ARABİSTAN’DA EŞCİNSEL SKANDAL! İDAM CEZASI BİLE…

Suudi Arabistanlı eşcinsel çift, ülkelerinden kaçarak İngiltere'ye yerleşti. Çift idam cezasından dolayı kaçtıklarını ve yaşadıkları zorlukları katıldıkları bir TV kanalında anlattılar.

ARABİSTAN’DA EŞCİNSEL SKANDAL! İDAM CEZASI BİLE…

Ölüm cezasından korktukları için Suudi Arabistan'dan kaçan eşcinsel çift, birbirlerine olan aşklarını televizyonda ilan etti.

Kadınların daha yeni haklara sahip olduğu Suudi Arabistan'da eşcinsel iki çift ülkelerinden kaçmak zorunda kaldı. Şu anda İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan iki genç kadın, ülkeleri Suudi Arabistan'da ilişkilerini uzunca bir süre gizlemişlerdi.

Çünkü Suudi Arabistan'daki şeriat yasasına göre, aynı cinsiyetten iki kişinin romantik ilişkisi ölümle cezalandırılabilir.

Bulunmaktan korktukları için gerçek isimlerini açıklamayan çift, şimdi birbirlerini sevmekte özgür olduklarını ve çok mutlu olduklarını söylüyor.

DW adlı kanalda Arapça olarak yayınlanan Jaafar Talk adlı televizyon şovunun, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel bölümüne konuk olan çift samimi bir röportaj verdi. Durum ortaya çıktığında, Nanz'ın ailesi kızlarıyla bağını tamamen koparmış ve onu evlatlıktan reddetmiş.

Cinsel eğilimlerini ergenlik yıllarında fark ettiklerini samimi bir dille anlatan çift, Nanz'ın ailesi şüphelenmeye başlayana dek ilişkilerini gizli tutmayı başarabilmiş.

Çift, Ağustos 2018'de Suudi Arabistan'da kadınlar için seyahat kısıtlamaları kaldırılıp, İngiltere'den sığınma hakkı verildiğinde ülkelerinden ayrıldığını anlattı.

Çift, ölüm korkusu yaşamadan birbirlerini özgürce sevebilmenin verdiği mutluluk sayesinde, yeni ülkelerine, yeni evlerine ve yaşam tarzlarına hemen alıştıklarını söylüyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgündem  arabistan