UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD YAVUZ SONDAJ GEMİSİNİ GÖZLÜYOR

Rum medyası, Doğu Akdeniz ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı. ABD'ye ait casus uçakların bölgedeki uçuşlarını sıklaştırdığını öne süren Fileleftheros gazetesi, uçakların Rum havaalanlarını kullandığını belirtti. Uçakların bölgede uçuş yapmalarının nedeni olarak ise Türkiye'nin sondaj gemisi Yavuz gösterildi.

ABD YAVUZ SONDAJ GEMİSİNİ GÖZLÜYOR

Türkiye'nin hem Fatih hem de Yavuz sondaj gemileriyle petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini sürdürdüğü Doğu Akdeniz ile ilgili Rum medyası çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. ABD'ye ait casus uçakların son dönemde Doğu Akdeniz'deki uçuşlarını sıklaştırdığını öne süren Rum medyası, söz konusu gelişmeyi "Doğu Akdeniz, ABD casus uçaklarıyla dolu" başlıkları ile duyurdu.


"YAVUZ'U GÖZLÜYORLAR"


ABD'ye ait casus uçakların Yavuz Sondaj gemisinin etrafında dolaştığını belirten Rum medyası, "ABD'ye ait casus uçaklar her gün bölgede dolaşmaya başladı" diye yazdı. Uçakların Rum havaalanlarını kullandığına işaret edilen haberlerde, havada 'Dornier C-146A' tipi 4 farklı uçağın dolaştığı kaydedildi.


İSRAİL'E AİT UÇAKLAR DA BÖLGEDE UÇUŞ YAPIYOR


Rum Fileleftheros gazetesi, Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait 'Lockheed 130H' uçaklarının da Baf Havalimanı'na indiğini yazdı. Gazete İsrail'e ait 'G550' casus uçağı ile Fransa'ya ait 'NorthopGrumman E2C Hawkeye' uçaklarının da bölgede uçuşlar yaptığını belirtti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERabd  yavuz