UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

IRKÇI YUNAN'A TEPKİ İÇİN KOŞACAK

Mersin'de Tarsus İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün lisanslı atleti olan Bekir Zengin, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türk bayrağını yırtan Yunanistan Milletvekili Yannis Lagos'un, Türk bayrağını yırtmasına tepki göstermek için, Ankara’daki Yunan Başkonsolosluğu'na kadar koşacak.

 IRKÇI YUNAN'A TEPKİ İÇİN KOŞACAK

Geçen yıl haziran ayında Kalkınma eski Bakanı Lütfü Elvan’dan aldığı bayrakla, tüm şehit ve gaziler adına koşarak 15 Temmuz’da İstanbul’da Şehitler Köprüsü'ne ulaştıran Bekir Zengin, ardından bayrağı İstanbul Valiliği’ne devretti.

Zengin, şimdi de Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türk bayrağını yırtan Yunanistan Milletvekili Lagos'un Türk bayrağını yırtmasını protesto etmek için Mersin Valiliği önünden 13 Mart günü başlayarak, 4 Nisan günü Ankara’da Yunan Başkonsolosluğu önüne varmayı hedefliyor.

Yaklaşık 500 kilometre koşacağını kaydeden Zengin, bu konuda Mersin’de bulunan ilçe belediyelerinden yardım beklediğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu’nun 'Yunan Adalarında İnsani Durum' başlıklı oturumunda Yunanistan'ın Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Yannis Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERIRKÇI  YUNAN  TEPİ  TÜRK BAYRAĞI