UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YARASALAR BİLİM ADAMLARINA SALDIRDI

Koronavirüsün nasıl ortaya çıktığı ve insanlara nasıl bulaştığına dair çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bugüne dek 1666 kişinin ölümüne sebep olan ve geçen dakika vaka sayısının arttığı ölümcül salgınla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre koronavirüs, yasadışı hayvan satışı yapan pazardan değil, pazarın sadece 280 metre uzağında olan gizli bir laboratuvarda başlamış olabilir.

YARASALAR BİLİM ADAMLARINA SALDIRDI

Çin'in Wuhan kentinde 12 Aralık tarihinde ortaya çıkan Koronavirüs yeni adıyla Covid-19 can almaya devam ediyor. Bilim adamları ise hız kesmeden virüsün kaynağını bulmaya ve aşı geliştirmeye çalışıyor. Bir bilim dergisi, araştırmacıların gizli laboratuvarlardaki yarasalar tarafından saldırıya uğramasından sonra yarasaların ve koronavirüs benzeri patojenlerin bağlantısını vurguladı.


Raporda, JH Tian olarak bilinen bir araştırmacının 'yarasalar tarafından saldırıya uğradığı' ve 'yarasa kanının derisinde olduğu' belirtildi. Bu olay sırasında yarasanın üzerine idrarını yaptığı araştırmacı Tian, kendini 28 gün süreyle karantinaya aldı.

Laboratuvar, kötü şöhretli pazardan sadece 280 metre uzaklıkta bulunuyor ve enfekte olan ilk doktor grubunun çalıştığı hastanenin hemen bitişiğinde yer alıyor.

Araştırmada, “Virüsün labatuvardan yayılmış ve bu salgının ilk hastalarına bulaşması akla yatkın olsa da, gelecekteki çalışmalarda sağlam kanıtlara ihtiyaç duyulduğu” ifadeleri kullanıldı.

Uzmanlar 2017 yılında mağaraya yarasa dışkısı örnekleri toplamak için geri döndü ve Wuhan virüsü olarak da anılan koronavirüsle yüzde 96 oranda özdeş olan virüsün, kendilerine de bulaştığını fark etti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13