UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SERKAN TATAR SORDU,SERHAT ERÖNAL CEVAPLADI

Asla Pes etme projesi ile geçirdiği bir kaza ile hayatı değişen kendi deneyimlerini aktardığı YouTube kanalında sosyal medya da çok keyifli yayınlar ile yaşamlarımızı pozitif hale getirmenin vazgeçmemenin önemini kalpten kalbe aktaran Serhat Erönal köşemizde konuğumuz.

SERKAN TATAR SORDU,SERHAT ERÖNAL CEVAPLADI

SE: Böylesi güzel bir buluşma imkanı verdiğiniz için ben teşekkür ederim Serkan Bey. Eminim boğularak öldüğüm günden bugüne kadar yaşadıklarımı anlatırken tüm okurlarınıza ışık tuttuğumuz ve pes etmeyenlerin bu hayatta ne kadar başarılı olabileceklerini konuştuğumuz harika bir sohbet olacak.

ST: Serhat Erönal Nefes alıyorsan hep bir umut vardır, Asla Pes etme! Çok önemli bir hayat mottosu asla pes etmemeyi nasıl başardın?

SE: Aslına bakarsanız bu bir kerede ortaya çıkmış ya da özellikle başardığım tek şeyin ardından söylenmiş bir söz değil. 15 yaşımdayken geçirdiğim kazanın ardından annemim bana “Sen Serhat’sın ve sen asla pes edemezsin” demesiyle başlayan bir süreç. Çünkü artık yepyeni bir hayatla tanışmıştım ve artık yeni bir bedenim vardı. Tabi ilk başlarda bu şekilde yorumlayamıyor, ergenlik dönemimde karşı karşıya kaldığım durumla savaşmak zorunda hissediyordum kendimi. Fakat öncelikle başta ailem olmak üzere dostlarımın da destekleri hayata tutunmama yardımcı oldu.

Ardından zaman geçtikçe hayatın aslında bir savaş olmadığını anladım. Çünkü savaşlarda %50 ihtimalle kaybeden olursunuz ve ben kaybetme ihtimali olan bir süreçle karşı karşıya kalmayı asla tercih etmedim. Ben yaşamalıydım, önüme çıkan zorluk ne olursa olsun pes etmeden başarı için çalışmalı ve hayatın tadını çıkarmalıydım.

Öyle de oldu, yapmak istediklerimi başarmak için çok sıkı çalıştım ve bu 20 dakikada giyebildiğim pantolonum için de geçerli oldu, yere düşen bir şeyimi almak için 10-15 dakika uğraştığımda da böyle oldu. Toparlayacak olursam, gerek iş gerek aşk gerek de sosyal hayatınızda başarılı ve mutlu olmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey istediğiniz şeye ulaşana kadar Asla Pes Etmeden çalışmaktır

ST: YouTube Kanalında neler paylaşıyorsun?

SE: İlk başlarda tek düşüncem vardı, engelli bireylere yol gösterici olmak ve başarılarımla ilham olabilmeyi başarmak. Fakat zaman ilerledikçe fark ettim ki herkesin zihninde kendince aşamadıkları hatta farkında bile olmadıkları engelleri var. İşte sonrasında herkese ilham olabilmek için videolar çekmeye başladım. Bu videolarımda da esasen sadece günlük hayatta yaşadıklarımı ve yaptıklarımı paylaşıyorum. Örneğin; aikido antrenmanlarım, jet ski ye binişim, araba kullanmam, Go-kart yarışlarım, evliliğim, mutluluğum ve eğlencelerim gibi şeyler oluyor. Göğüsten aşağısı tutmayan birinin bunları istiyor ve başarıyor olması pek çok insana ışık ve ilham oluyor. Bu durumdan da inanılmaz mutluyum ve YouTube sayesinde kocaman bir ailem var.

ST: Üniversitelerde söyleşiler etkinlikler gerçekleştiriyorsun aynı zamanda profesyonel yaşam koçusun çalışmalarından bahseder misin bizlere?

SE: Açıkçası söyleşilerden daha çok ben bir motivasyon konuşmacısıyım ve ana okullarından üniversitelere kadar tüm eğitim kurumlarında konuşmalar gerçekleştiriyorum. Amacım her geçen gün daha fazla genç ve çocuğa dokunarak onların hayata bakış açısında bir parça da olsa yer almak. Çünkü biliyorum ki geleceği gençler şekillendirecek. O sebeple hem farkındalıklarını artırmak hem de asla pes etmeyen nesiller oluşmasına katkı sağlamak için hiç durmadan koşturmaya devam ediyorum.

Yaşam koçluğu kısmına gelince ise, şunu söyleyebilirim ki çok severek yaptığım bir iş. Çünkü danışanlarım ile sadece birkaç seansın ardından inanılmaz sonuçlar alıyoruz ve o kişilerin gözlerinde her geçen gün artarak büyüyen ışık beni resmen besliyor ve belki inanmayacaksınız ama bence karşılıklı bu alışveriş sayesinde ben baya baya gençleşiyorum…

ST: “Asla pes etme” projeni uluslararası platformlarda bu süreç nasıl gelişti?

SE: Sadece okullarda konuşmalar yapmıyorum. Aynı zamanda kurumların personelleri için düzenlediği motivasyon organizasyonlarında ve şirket içi eğitimlerinde de bulunuyorum. Ayrıca sosyal medyada da Dünya’nın pek çok yerinden takipçilerim var. Sanırım hal böyle olunca pek çok yerde Serhat Erönal konuşulmaya başladı ve kendimi uluslararası platformlarda buldum. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, uluslararası bir konuşmacı olmak hayallerimden biriydi ve bunun için çok çalıştım. Yani bu da tesadüfen olmadı.

ST: Lisanslı bir Aikido’cusun aynı zamanda sporun sana katkıları ne oldu? Hangi spor dalları ile ilgileniyorsun?

SE: Spor benim bir parçam çünkü biliyorum ki sağlıklı bir bedene sahip olmak istiyorsanız spor yapmalısınız. Yukarıda da bahsettiğim gibi Jetski’den Go-kart’a, Aikido’dan tekerlekli sandalye koşularına kadar pek çok spor dalıyla ilgileniyorum. Bu arada size sürpriz bir haber vereyim. Tekerlekli sandalyede aikido yapmanın yanı sıra ek olarak %93 engelli bedenimle boks yapmaya başlamayı da düşünüyorum ve kabul ederse de dersleri Milli Gururumuz Gülsüm Tatar’dan almak istiyorum. Az çok beni tanıdınız, ben eğer istiyorsam yaparım. Sonuçları merak ediyorsanız da Instagram ve YouTube hesaplarımı takip ederek neler yaptığımı görebilirsiniz.

ST: Hayat felsefeni bizler ile paylaşırmışsın?

SE: Hayal et, planla, çalış, pes etme ve başar. Bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bazen çok istesek ve çalışsak da istediğimiz sonuca ulaşamayabiliriz. Fakat bu başarısız olduğumuz anlamına gelmez. Unutmayın; hayatta her zaman kazanan olamayabilirsiniz ama hayallerinize ulaşmak için tüm varlığınızla çalışabilirsiniz. Özetleyecek olursam da hayat felsefem “Asla pes etme”.

ST: UcanKus .com okurlarına önerilerin tavsiyelerin neler olur?

SE: Mutlu olmak için uğraşmasınlar. Sadece onları mutsuz eden ve başarılarını engelleyen şeyleri hayatlarından çıkarsınlar. Zaten o zaman otomatik olarak mutlu olacaklar ve inanın başarının sırrı mutlu olmaktan geçiyor.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSERKAN TATAR  SERHAT ERÖNAL