UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANLAŞMA SAĞLANDI! 2 YIL BOYUNCA MARMARA DENİZİ'Nİ İZLEYECEKLER

Bursa'da körfezin kirlilikten arınması için TÜBİTAK Marmara Araştırmaları Merkezi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında iş birliği yapıldı. Hayata geçirilecek olan proje sayesinde 2 yıl boyunca Marmara Denizi'nin Bursa'ya bakan kıyılarının su kalitesi izlenecek. Körfezin kirlilikten arınması için de arıtma tesisleri ile derin deşarj hatlarının sağladığı katkılar da rakamsal olarak ortaya konmuş olacak.

ANLAŞMA SAĞLANDI! 2 YIL BOYUNCA MARMARA DENİZİ'Nİ İZLEYECEKLER

Bursa'daki Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arınması amacıyla Mudanya, Kurşunlu, Küçükkumla, Gemlik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Karacaali paket arıtma tesisi ve derin deşarj sitemleri gibi milyonlarca liralık yatırımı hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK’la ortaklaşa yürütülen proje ile 2 yıl boyunca körfezdeki su kalitesini izleyecek.


TÜBİTAK Marmara Araştırmaları Merkezi (MAM) Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü tarafından yürütülecek çalışma Ocak ayında başladı. Proje kapsamında, TÜBİTAK Marmara Araştırma Gemisi, Gemlik Körfezi’nde 32 örnekleme noktası, 5 derin deniz deşarjı noktası ve Gemlik Körfezi’ne dökülen derelerde su numuneleri almaya başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da beraberindeki Gemlik Liman Başkanı Mustafa Asıl Sulu ve BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile birlikte Gemlik Limanı’ndan gemiye binerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmaramara  gündem