UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GEREKLİ TALİMATI VERDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde İdlib'de Mehmetçiğe yapılan hain saldırı sonrası önemli açıklamalarda bulunuyor

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GEREKLİ TALİMATI VERDİ


Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:


Gelinen noktada kararlılık en üst düzeydedir.

MSB gereken bilgileri açıklayacak. Gelişmeler takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilgili bütün kurumlara talimat verdi. İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki statünün korunmasına Türkiye bağlıdır.


Gözlem noktalarından çekilme söz konusu değil.


Suriye tarafından yapılan atışları hatırlıyoruz. O saldırganlığı hepimiz hatırlıyoruz, terör örgütleri sınırlarımızın dibine kadar geldiği zaman şehirlerimiz hedef olmaktadır.Sınırlarınıza çekilin ve oradan bu çalışmaları yapın diyenler sahadaki gerçekliği bilmiyorlar.


Kararlılıktan taviz verilmeyecektir.


İllerimiz bazılarında biliyorsunuz kar tatili ile ilgili kararlar verildi. Özellikle sokakta kalan kimselerle ilgili bazı haberlerle duyduğumuz oluyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman onun derhal valiliklere bildirilmesini arzu ediyoruz.


DİYARBAKIR ANNELERİ


HDP önünde başlatılan eylem 160. gününe girdi. AK Parti MKYK toplantısından sevgilerimizi iletiyoruz. Bu eyleme 2 aile daha katıldı.

ELAZIĞ'DAKİ DEPREM


Bakanlarımız orada çalışmalara devam ediyorlar. Vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için bütün çalışmalar güçlü bir şekilde yapıyor, çalışmalar takip ediliyor.

Fatma Betül Hanım ilk andan itibaren Van'a gitti. Kendisi oradaki gelişmeler konusunda ayrıntılı bir sunum yaptı. Oradaki vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.


SORU - CEVAP


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in görüşmesi her zaman mümkün. Gelişmelere göre geçtiğimiz günlerde de sayın Cumhurbaşkanımız bir görüşme gerçekleştirdi. Heyetlerle görüşmeler devam ediyor. Rus heyetle görüşmede henüz netice yok. Şundan hiçbir kuşku yoktur, rejim bahsettiğimiz yere çekilinceye kadar TSK bu çekilmeyi sağlamak için gereken çalışmayı yapacaktır. Kararlılık rejimin o çizgiye çekilmesidir. Rejimin yaptığı şeyin ne olduğunu biliyoruz. Rejimin kendisi terör örgütleriyle işbirliği içerisindedir.

 

Güvenlik takibi sürekli ve kesintisiz bir şekilde yapılmaktadır. Şu anda gönderdiğimiz takviyeler esasında rejimin ihlal ettiği sınırların gerisine çekilmesi için bir operasyondur.Türkiye yapılan bu saldırılar çerçevesinde NATO ile istişare ediyor. Bundan sonra da sürecektir. Tabii ki genel olarak söylüyorum, NATO'nun teröre karşı mücadelesinde Türkiye'nin yanında olması beklentimizdir. Türkiye bütün bir NATO'nun güney sınırını korurken bu mücadeleyi tek başına vermiştir. NATO'nun doğası gereği Türkiye ile dayanışma içerisinde olması gerekiyor.

 

Yeni bir durum var. Rejimin saldırısı karşısında verilen bir durum var. Gözlem sahalarımıza yaklaşan belli bir ateş hattına giren rejim unsurları düşman unsuru kabul ediliyor. Bunu başlatan rejimdir. Tezkerenin içeriği açısından değerlendirmeyi kurumlar yapar. Şimdiye kadar verilen yetkiler oradaki varlığımuızın meşrutiyetinin altını çizmiştir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERömer çelik  gündem  idlib